Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Бащата на Бритни Спиърс се оттегля от попечителството над нея

Ако съдът потвърди, певицата ще си върне контрола над живота си за пръв път от 13 години

„Хората, които ми сториха това, не бива да се отървават толкова лесно. Не съм ничий роб“, каза Бритни Спиърс пред съда през юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бащата на Бритни Спиърс се оттегля от попечителството над нея

„Хората, които ми сториха това, не бива да се отървават толкова лесно. Не съм ничий роб“, каза Бритни Спиърс пред съда през юни. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джейми Спиърс, бащата на Бритни Спиърс, изненадващо е поискал от съда да прекрати попечителството над дъщеря си. Ако това се случи, попзвездата сама ще носи отговорност за живота си, финансите и здравето си за пръв път от 13 години, отбелязва „Варайъти“.

В документите, подадени до Върховния съд в Лос Анджелис, Джейми Спиърс казва, че скорошните събития показали, че певицата „трябва да получи шанс“ да контролира живота си.

„Господин Спиърс заяви пред съда, че дъщеря му иска обратно контрола над живота си без помощните средства на попечителството – пише адвокатката му Вивиан Торийн в изявление. – Тя иска да взима сама решенията относно здравето си, сама да решава кога, къде и колко често да се подлага на терапия. Тя иска контрол над парите, които е спечелила от кариерата си, и да ги харчи без надзор. Тя иска да може да се омъжи и да има дете, ако реши. Накратко, тя иска да живее живота си както пожелае, без ограниченията на попечител или съдебно разрешение.

Както господин Спиърс е заявявал многократно, той иска най-доброто за дъщеря си. Ако госпожица Спиърс желае да прекрати попечителството и смята, че може сама да управлява живота си, господин Спиърс вярва, че трябва да ѝ се даде шанс да го направи.“

Решението на Джейми Спиърс идва само седмици преди изслушването в съда на 29 септември, на което щеше да стане ясно дали ще бъде прекратено попечителството над дъщеря му. Адвокатът на Бритни Матю Розенгарт е нает по случая едва през юли, но от тогава води кампания срещу Джейми и го обвинява, че злоупотребява с властта си и се отнася нехайно към музикалното ѝ наследство. Миналия месец Джейми Спиърс заяви, че ще се оттегли, но само след като бъде постигната сделка как ще продължи да се развива попечителството. Според Розенгарт подобна сделка е абсолютно ненужна и адвокатът за пореден път поиска оттеглянето му от случая.

Засега Розенгарт не е предприел следващата стъпка за слагането на край на попечителството. Вместо това е помолил счетоводител да поеме контрола над финансите на Бритни Спиърс. Джоди Монтгомъри остава като съветник в личния живот на певицата.

Според Джейми Спиърс обаче съдията по случая сама може да инициира края на попечителството, като за целта дори няма да е нужна психиатрична оценка на попзвездата. В изявление Розенгарт бе лаконичен и заяви, че това е „гигантска победа за Бритни Спиърс“ и допълни, че разследването на действията на бащата на певицата ще продължи и занапред.

Случаят с попечителството на Бритни Спиърс доби голяма популярност през юни, когато певицата излезе пред съда и заяви, че иска край на попечителството и съд за баща ѝ. В емоционално 24-минутно изявление тя сподели, че не се чувства щастлива, че е била обект на тормоз относно здравословното си състояние, и други разкрития, които шокираха феновете ѝ. По-късно певицата заяви, че ще прекрати музикалната си кариера, ако Джейми Спиърс не бъде отстранен като неин попечител.

Вижте още: БРИТНИ СПИЪРС ПРЕД СЪДА: БАЩА МИ И МЕНИДЖЪРИТЕ МИ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах