Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бебета опознават света чрез театъра

Спектакълът „Усмихни се“ в НДК пренася малчуганите в света на играта и мечтите

„Усмихни се“ по забавен и достъпен за най-малките начин показва как от водата се ражда музиката, как може да се играе с кубчета, сенки, светлина и цветове.  - Бебета опознават света чрез театъра

„Усмихни се“ по забавен и достъпен за най-малките начин показва как от водата се ражда музиката, как може да се играе с кубчета, сенки, светлина и цветове.

Актьори пренасят малчугани в магическия свят на играта и мечтите. За пръв път Националният дворец на културата стана домакин на среща между бебетата и театъра – благодарение на детското представление „Усмихни се“. То се игра два пъти в петък, но ще е на сцена и в неделя (18 октомври) – от 11 и 16 часа в зала 4.

„Усмихни се!”, с участието на актьорите Ваня Камянска, Диляна Спасова, Стефан Димитров и Стоян Дойчев, по забавен и достъпен за най-малките начин показва как от водата се ражда музиката, как може да се играе с кубчета, сенки, светлина и цветове. Спектакълът е поднесен по начин, съобразен с развитието на децата на възраст от 0 до 3 години и тяхната потребност да опознават заобикалящия ги свят чрез игра.

Спектакълът е поднесен по начин, съобразен с развитието на децата на възраст от 0 до 3 години.

Спектакълът е поднесен по начин, съобразен с развитието на децата на възраст от 0 до 3 години.

По време на представлението актьорите през цялото време са в комуникация с децата, насърчават ги да участват с усмивки, жестове, танци – а най-смелите от малчуганите дори наистина стъпват на сцената.

„Усмихни се“ се поставя от режисьора Мария Банова, а е създаден по идея на директора на Столичния куклен театър Кирякос Аргиропулос. Пластиката е дело на Анна Пампулова, а музиката – на Димо от P.I.F.

Най-смелите от малчуганите дори стъпват на сцената.

Най-смелите от малчуганите дори стъпват на сцената.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах