Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бегбеде отново у нас, долче вита във Варна

Писателят ще изнесе лекция „за писането, живота и любовта“

Това, което всъщност ме интересува като писател и режисьор, е да доноснича, каза през октомври у нас Фредерик Бегбеде. Снимки: Емил Георгиев - Бегбеде отново у нас, долче вита във Варна

Това, което всъщност ме интересува като писател и режисьор, е да доноснича, каза през октомври у нас Фредерик Бегбеде. Снимки: Емил Георгиев

Фредерик Бегбеде пристига отново в България. След един октомври на долче вита в София, когато още на първата си среща с тукашните си читатели френският писател сподели от сцената на зала 1 на НДК, че е пиян и ни обича, сега го очакват във Варна. Гостът ще се включи в първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран From Page To Stage.

Форумът ще се проведе от 28 юни до 1 юли край морето и ще протече като интензивен уъркшоп, в който млади драматурзи ще работят по свои текстове заедно с прочути творци. Това са писателката Теодора Димова и режисьорите Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо. Идеята на From Page To Stage е да развива интересите и уменията в сферата на драматургията на най-младите, на възраст между 16 и 35 г.

Фредерик Бегбеде („Мемоари на един откачен младеж“, „Почивка в кома“ и „Любовта трае три години“) ще изнесе във Варна открита лекция за „писането, живота и любовта“. В София той показа и на практика, че е експерт в тези теми. Срещата с него е на 30 юни.


Вижте още: БЕГБЕДЕ, КОЙТО ОБИЧА СОБСТВЕНИЯ СИ ЗАТВОР (КАТО НАС)

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90