Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Белия дом има нов шеф и тя се казва Клеър (видео)

Излезе трейлър на новия сезон без Кевин Спейси

„Ние едва сега започваме“, заявява с желязна физиономия новият президент на САЩ Клеър Ъндъруд. Снимка: Стопкадър от видеото  - Белия дом има нов шеф и тя се казва Клеър (видео)

„Ние едва сега започваме“, заявява с желязна физиономия новият президент на САЩ Клеър Ъндъруд. Снимка: Стопкадър от видеото

„Няма Франк, няма Мранк! В Белия дом има нов шеф и тя се казва Клеър!“ Вероятно такава реплика биха вкарали сценаристите на „Под прикритие“ в първия трейлър на предстоящия финален сезон на „Къща от карти“, ако бяха сценаристи и на този култов сериал – но не са.

Все пак, това е истината – в сериала Белия дом има нов шеф, като в края на предишния сезон Франк подаде оставка от президенския пост. А в реалността „Къща от карти“ има нова главна звезда, след като Кевин Спейси бе изхвърлен от тази къща, от „Всичките пари на света“, а изглежда и от филмовия бизнес изобщо. И целият талант на света не е достатъчен да го спаси.

Но и без него политическият сериал „Къща от карти“ на „Нетфликс“ се завръща тази есен за своя шести и финален сезон. Сега спешно пренаписаният сценарий се съсредоточава около образа на Клеър Ъндъруд (Робин Райт) и президенството ѝ като първата жена начело на САЩ. И, доколкото я познаваме от предишните епизоди, тя може да се окаже още по-голям злодей.

В краткия 30-секунден трейлър, излъчен по време на оскарите, виждаме Белия дом такъв, какъвто го познаваме досега – съветници и секреткарки бързат и разнасят папки от кабинет в кабинет, телефоните звънят френетично, но на стола зад президентското бюро вече не седи влиятелната фигура на Франк Ъндъруд (Кевин Спейси) – замества го амбициозната му съпруга с желязно лице и ни посреща с думите „Ние едва сега започваме“.

Снимането на последния сезон на сериала вървеше по план, когато няколко мъже обвиниха водещата звезда на продукцията Кевин Спейси, че ги е подлагал на сексуален тормоз. През ноември миналата година „Нетфликс“ прекрати договора си с актьора и снимките на сериала бяха замразени за три месеца, за да се напише нов сценарий, който не включва фигурата на Франк. Не че в тази обстановка беше възможно Спейси да остане в сериала, но жалко, защото новият му сексуално-хищнически имидж щеше да добави много подходящи метаданни към образа на Франк Ъндъруд.

Ще очакваме с интерес да видим какво са измислили сценаристите. Вътрешната динамика в семейство Ъндъруд ще ни липсва, на образът на Клеър крие голям потенциал и нямаме търпение да видим на какво е способна, когато се измъкне от сянката на Франк.

Финалният, шести сезон на „Къща от карти“, все още няма обявена дата за завръщане по малките екрани, „Нетфликс“ обещава само, че това ще се случи през есента на 2018-а.

Вижте още: СМЪРТТА НА КЕВИН СПЕЙСИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg