Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бенедикт Къмбърбач не е човек. Той е дракон (видео)

Лицето и тялото на Бенедикт Къмбърбач са облепени със сензори, за да бъдат пресъздадени в дракона Смог. - Бенедикт Къмбърбач не е човек. Той е дракон (видео)

Лицето и тялото на Бенедикт Къмбърбач са облепени със сензори, за да бъдат пресъздадени в дракона Смог.

Запис с изпълнението на Бенедикт Къмбърбач в ролята на дракона Смог от филма „Хобит” предизвиква слабост у всеки подвластен на актьорството професионалист или просто наблюдател. Звездата е трябвало да изпълни репликите на чудовището правдоподобно – затова се „превръща“ в дракон.

Публиката рядко може да види изпълнител в процеса му на работа над гласа и мимиките на героя му – още повече, когато самият персонаж е анимирано приказно същество. Лицето и тялото на Къмбърбач са облепени със сензори, така движенията и мимиките му впоследствие са пресъздадени в анимация. Тембърът, енергията и физическото присъствие на актьора са чудовищно добри.

Вижте видеото:

Як актор Бенедикт Камбербетч грав дракона Смоґа в екранізації книги Толкіна «Гобіт»

Публикувахте от hromadske.tv в 8 ноември 2015 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg