Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Берлинската филхармония с прожекции на живо в София

Гьоте институт излъчва дигитално концерти на един от най-големите световни класически оркестри

Саймън Ратъл ще бъде диригент на Берлинската филхармония до 2018 г., след което поема Лондонския симфоничен оркестър. - Берлинската филхармония с прожекции на живо в София

Саймън Ратъл ще бъде диригент на Берлинската филхармония до 2018 г., след което поема Лондонския симфоничен оркестър.

До Берлинската филхармония, дирижирана от самия сър Саймън Ратъл, ще могат да се докоснат и българските ценители на класическата музика. Гьоте институт започва излъчване на живо у нас на техни концерти. Първият от тях е на 11 февруари, събота.

Първото произведение, което ще чуем, е Нова сюита на Волфганг Рим. Ще прозвучат още Концерт за цигулка и оркестър от Дьорд Лигети и Симфония № 4 в сол мажор от Густав Малер. Солисти са Патриция Копачинская (цигулка) и Камила Тилинг (сопран).

Прожекцията ще има въведение от цигуларя Ивайло Данаилов – солист в Симфоничния оркестър на БНР и концертмайстор на Нов симфоничен оркестър.

Събитието е с безплатен вход, но е нужна предварителна регистрация на info@goethe.sofia.org. През следващите месеци институтът планира по едно излъчване на месец на живо от Берлинската филхармония. През март в програмата е Пета симфония на Чайковски, а диригент ще бъде Зубин Мета.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах