СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бет Мидлър призова да бъде забранена виаграта

Мъжките проблеми са Божия воля също като бременността, иронизира актрисата

Актрисата Бед Мидлър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бет Мидлър призова да бъде забранена виаграта

Актрисата Бед Мидлър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската комедийна актриса и актриса Бет Мидлър иронично призова за забрана на виаграта в САЩ след решението на Върховния съд да забрани абортите в страната.

„Време е да забраним виаграта. Защото ако бременността е по Божията воля, по негова воля е и вашият безжизнен пенис“, написа тя в Туитър, подигравайки се на логиката на решението на съда.

Многобройните ѝ последователи се съгласиха с нея.

„Това е най-доброто нещо, което може да се каже“, коментира един от тях.

Мидлър, която по-късно тази година ще участва в продължението на филма на „Дисни“ от 1993 г. „Фокус Мокус“, е една от най-активните противнички на решението на Върховния съд да отмени решението си за конституционното право на американските жени за безопасен аборт.

Веднага след решението на съда Мидлър написа в Туитър:

„Направиха го. Те ни го причиниха! Върховният съд отмени „Роу срещу Уейд“, залегнал в Конституцията като закон повече от 50 години. Как смеят? Този Върховен съд е абсолютно глух за волята и дори за реалните нужди на американския народ“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90