Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Без „A to JazZ“ тази година, джазът ще бъде зад НДК

Вместо фестивал на поляна, концерти на новата сцена на Двореца на културата

Джаз концертите на поляната в Южния парк се отлагат за по-добри времена. Снимка: „A to Jazz“ - Без „A to JazZ“ тази година, джазът ще бъде зад НДК

Джаз концертите на поляната в Южния парк се отлагат за по-добри времена. Снимка: „A to Jazz“

Фестивалът „A to Jazz“ се отменя в традиционната му форма, съобщава организаторът му Петър Димитров. Коронавирусната пандемия е провалила преговорите с чуждестранните артисти, но и други трудности спъват провеждането на джаз форума, който трябваше да се проведе в столичния Южен парк между 3 и 5 юли. Няма как да се гарантира физическата дистанция между хората на поляната пред сцената.

София обаче няма съвсем да остане без джаз това лято, „A to Jazz“ планира седем концерта през юли на български изпълнители. На 3 юли, когато трябваше да бъде откриването на фестивала, предстои концерт на Белослава на новата сцена зад НДК „Платформа A6“.

На 4 юли пред публиката ще излезе „Ангел Заберски квартет“, следващата вечер е с Влатко Стефановски и Теодосий Спасов. На 10 юли ще ни хвърлят в джаза Милица Гладнишка и секстетът на Михаил Йосифов. Следва концерт на Христо Йоцов и неговите „Jazz cats“ на 11 юли. Вечерта на 12 юли предстои двоен концерт – Миро Иванов и „The Little Alies“ и Desy с „The Visual Madmen“. На 24 юли Хилда Казасян ще представи проекта си „Да послушаме кино“.

За разлика от събитията на поляната в Южния парк, входът за концертите на „Платформа А6“ няма да е свободен, а с билети. Така „ще помогнете директно както на джаз изпълнителите, така и на нашия фестивал, който понесе сериозен удар“, казват организаторите на „A to Jazz“ .

Началният част на всички концерти е 20 ч.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах