Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Без коли и без „Маймунарника“ в Борисовата градина

Планира се изграждането на четири нови паркинга в периферията на парка

Никакви автомобили няма да се движат по алеите на Борисовата, като ще бъдат ограничавани от бариери и подвижни стълбове.  - Без коли и без „Маймунарника“ в Борисовата градина

Никакви автомобили няма да се движат по алеите на Борисовата, като ще бъдат ограничавани от бариери и подвижни стълбове.

Забрана на движението на автомобили и премахването на „Маймунарника“ предвижда подробният устройствен парк за Борисовата градина, представен в четвъртък. Автори на проекта са студио „Ковачев архитекти“, които възнамеряват да отстранят всякакви рекламни и преместваеми обекти в парка, както и заведенията при езерото „Ариана“, пише „Дневник“.

Четири паркинга за коли ще бъдат изградени в периферията на Борисовата. Конната база пък ще бъде преместена в по-вътрешна част на парка, тъй като според проектантите в момента спира влизането в градината, а и се ползва от много малко хора.

Премахването на „Маймунарника“, култова лятна сцена за София, изглежда като централна част в идейния проект. На негово място се предвижда изграждането на „три дансинга, където най-много да се сервира бира“, предава още изданието.

Ще изчезнат и заведенията по езерото „Ариана“ – а на тяхно място се предвижда да се възстанови старата столична бирария, за която проектантите твърдят, че са събрали достатъчно архивни снимки и документи.

Никакви автомобили няма да се движат по алеите на Борисовата, като ще бъдат ограничавани от бариери и подвижни стълбове. Допускани ще бъдат само линейки, полицейски и пожарни коли, както и автобуси на футболни клубове.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90