Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Без тържество на Шипка за 3 март, но президентът ще произнесе слово

Официалните церемонии в София не са отменени

Областната администрация на Стара Загора е отменила честванията на Шипка по препоръка на Кризисния щаб. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Без тържество на Шипка за 3 март, но президентът ще произнесе слово

Областната администрация на Стара Загора е отменила честванията на Шипка по препоръка на Кризисния щаб. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Президентът Румен Радев ще поднесе цветя и ще изнесе слово на националния празник 3 март на връх Шипка, потвърдиха пред „Площад Славейков“ от пресцентъра на Президентството.

Малко по-рано стана ясно, че Кризисният щаб е препоръчал отмяна на всенародните тържества при храма паметник „Шипка“ и областната администрация на Стара Загора е отменила честванията. Въпреки това гражданите, които решат да пътуват дотам, могат да го направят, а държавният глава ще изнесе слово в 11 ч., независимо че няма да има друга официална церемония.

В София засега не са отменени двете официални държавни събития, предвидени за утрешния празник. В 11 ч. ще има тържествена церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата по случай 142 години от Освобождението на България. Ще присъства вицепрезидентката Илияна Йотова.

В 18,30 ч. вечерта засега без промени ще се проведе тържествената проверка-заря, на която президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18,40 ч. държавният глава отново ще произнесе слово.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах