Без тържество на Шипка за 3 март, но президентът ще произнесе слово

Официалните церемонии в София не са отменени

Областната администрация на Стара Загора е отменила честванията на Шипка по препоръка на Кризисния щаб. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Без тържество на Шипка за 3 март, но президентът ще произнесе слово

Областната администрация на Стара Загора е отменила честванията на Шипка по препоръка на Кризисния щаб. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Президентът Румен Радев ще поднесе цветя и ще изнесе слово на националния празник 3 март на връх Шипка, потвърдиха пред „Площад Славейков“ от пресцентъра на Президентството.

Малко по-рано стана ясно, че Кризисният щаб е препоръчал отмяна на всенародните тържества при храма паметник „Шипка“ и областната администрация на Стара Загора е отменила честванията. Въпреки това гражданите, които решат да пътуват дотам, могат да го направят, а държавният глава ще изнесе слово в 11 ч., независимо че няма да има друга официална церемония.

В София засега не са отменени двете официални държавни събития, предвидени за утрешния празник. В 11 ч. ще има тържествена церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата по случай 142 години от Освобождението на България. Ще присъства вицепрезидентката Илияна Йотова.

В 18,30 ч. вечерта засега без промени ще се проведе тържествената проверка-заря, на която президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18,40 ч. държавният глава отново ще произнесе слово.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg