Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Без тържество на Шипка за 3 март, но президентът ще произнесе слово

Официалните церемонии в София не са отменени

Областната администрация на Стара Загора е отменила честванията на Шипка по препоръка на Кризисния щаб. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Без тържество на Шипка за 3 март, но президентът ще произнесе слово

Областната администрация на Стара Загора е отменила честванията на Шипка по препоръка на Кризисния щаб. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Президентът Румен Радев ще поднесе цветя и ще изнесе слово на националния празник 3 март на връх Шипка, потвърдиха пред „Площад Славейков“ от пресцентъра на Президентството.

Малко по-рано стана ясно, че Кризисният щаб е препоръчал отмяна на всенародните тържества при храма паметник „Шипка“ и областната администрация на Стара Загора е отменила честванията. Въпреки това гражданите, които решат да пътуват дотам, могат да го направят, а държавният глава ще изнесе слово в 11 ч., независимо че няма да има друга официална церемония.

В София засега не са отменени двете официални държавни събития, предвидени за утрешния празник. В 11 ч. ще има тържествена церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата по случай 142 години от Освобождението на България. Ще присъства вицепрезидентката Илияна Йотова.

В 18,30 ч. вечерта засега без промени ще се проведе тържествената проверка-заря, на която президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18,40 ч. държавният глава отново ще произнесе слово.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg