Софийска филхармония МЕГАБОРД

Без военни престъпления във видеоигрите, призова Червеният кръст

Инициативата „Играй по правилата“ апелира геймърите да спазват Женевските конвенции

Играчите на „Arma 3“ са насърчени да спазват правилата от реалността, дори и това да им коства победата в играта. - Без военни престъпления във видеоигрите, призова Червеният кръст

Играчите на „Arma 3“ са насърчени да спазват правилата от реалността, дори и това да им коства победата в играта.

Международната комисия на Червения кръст поиска от геймърите да водят война във видеоигрите по правилата от реалността. Инициативата „Играй по правилата“ цели да насърчи играчите на first-person shooter игри (най-предпочитания жанр сред геймърите) да избягват извършването на виртуални военни престъпления и да се стремят към „хуманност по време на въоръжени конфликти“, съобщава NME.

Като част от новата инициатива Червеният кръст излезе и с препоръки и правила – желаещите да се включат ще трябва да избягват да стрелят по невъоръжени вражески сили на земята, да не засягат цивилни сгради и хора, които не представляват заплаха, както и да споделят медицинските си запаси не само със съюзници, но и с врагове в нужда. Това са и основните точки на Женевските конвенции, договорите, определящи стандартите по време на война за предпазване на цивилното население, ранените войници и основните права на военнопленниците.

„Всеки ден хората играят от диваните си игри, развиващи се в конфликтни зони – се казва в изявление от Международната комисия на Червения кръст. – За хората, които страдат от техните последици, конфликтите не са игра. Те унищожават животи и оставят общностите опустошени. Предизвикваме ви да играете FPS по истинските Правила на войната, за да покажем на всички, че дори войните имат правила.“

Своето участие в инициативата вече са потвърдили няколко водещи имена в гейминг индустрията, както и две популярни игри – „Arma 3“ и „Fortnite“.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах