Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бездомникът с пианото (видео)

Доналд Гулд спечели симпатиите на стотици хиляди хора в интернет със свое изпълнение

Доналд е бездомен от няколко години – изгубил жена си, отнели сина му, борещ се с всички сили за оцеляването. - Бездомникът с пианото (видео)

Доналд е бездомен от няколко години – изгубил жена си, отнели сина му, борещ се с всички сили за оцеляването.

Колко малко е нужно за щастието понякога? Доналд Гулд, 51-годишен бездомен мъж от Сарасота, Флорида, от няколко дни владее интернет, след като в YouTube бе качено негово видео как вдъхновено и красиво свири на пиано своя адаптация на Come Sail Away на „Стикс“.

В клипа той изпълнява своята версия на класическото парче на пиано, оставено пред магазин от веригата „Сарасота Кийс“, популярни с това, че слагат инструменти на обществени места, за да може всеки да се пробва. Но Гулд прави много повече от това!

Преди да изгуби съпругата си, работата си и дома си и да започнат истински тежките времена за него, Доналд е професионален кларинетист и е на път да стане учител по музика. От повече от шест години обаче живее на улицата и едва припечелва за насъщния.

След като се прочува с изпълнението си на пианото обаче (клипът към момента е гледан близо 2 милиона пъти в сайта за видеосподеляне), Гулд вече е получил и предложение за работа – да свири в бар наблизо. И така, когато вече препитанието му изглежда осигурено в известна степен, той може да се захване със задачата на живота си – да открие 18-годишния си днес син, взет от социалните заради проблемите на баща му с наркотиците, последвали смъртта на жена му.

Насладете се на видеото от Флорида:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС