Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Безплатен куклен театър с Поли Генова на 1 юни

Певицата играе Мисличка за летене в детския спектакъл „Някои могат, други - не“

Поли Генова е пеещата Мисличка за летене в спектакъла „Някои могат, други - не“ от Стефан Москов и Симон Еди Шварц. - Безплатен куклен театър с Поли Генова на 1 юни

Поли Генова е пеещата Мисличка за летене в спектакъла „Някои могат, други - не“ от Стефан Москов и Симон Еди Шварц.

Две представления в Столичния куклен театър ще могат да гледат децата на празника си 1 юни. Малките зрители могат да избират между „Някои могат, други – не“ с участието на Поли Генова, което ще се играе от 12 ч. в салона на ул. „Гурко“ 14, и „Аладин и вълшебната лампа“ – авторски моноспектакъл на Димитър Тодоров по „Приказки от 1001 нощ“, което е по същото време в салона на бул. „Янко Сакъзов“.

Въпреки че малчуганите ще гледат представленията безплатно, родителите и придружителите им ще трябва да си платят входа.

„Някои могат, други – не“, за деца над 5 години, е по мотиви от приказката „Как е изобретено летенето“ на Маргарит Минков. Автори на пиесата са Теди Моско

Станимир Гъмов и Поли Генова в „Някои могат, други – не“. Снимки: Столичен куклен театър

Станимир Гъмов и Поли Генова в „Някои могат, други – не“. Снимки: Столичен куклен театър

в и Симон Еди Шварц. Действието ни изпраща назад във времето, когато първата Мисличка за летене иска да хрумне на някого. Жабата, Кравата и всички други животни без крила не успяват. Птиците имат крила, но не искат. Единствен щъркелът Щърбан пуска Мисличката в главата си. Следват Бухалката и малкото Свраче. Накрая всички птици политат и запяват.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

А къде е Мисличката за летене? Вече никой не знае, но е добре да си има човек Мисличка за летенe… или Поли Генова. Дори и да не може да лети. Може да си сънува, че лети, да си мечтае, че лети… Пък и кой знае кой какво може.

„Приказки от 1001 нощ“

„Приказки от 1001 нощ“

„Приказки от 1001 нощ“, за деца над 3 години, е създаден по едноименните истории на Шехеразада, но този път разказвач не е красивата принцеса, а самият дух от лампата. Въвеждайки ни в приказката и запознавайки ни с героите в нея, духът всъщност разказва своята история.

Джинът помага на принцесата и на Аладин, не само защото му е наредено да срещне Аладин с Принцесата, а и защото знае какво е да си сам. След изпълнението на най-тежката, но и сладката си мисия да събере двамата влюбени, Духът е вече свободен. Но дали това е неговото желание? Дали ще намери приятели, на които да разказва своята история?

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах