Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Безплатни прожекции за ученици на филма за Петя Дубарова

Ще го гледат деца от 60 училища в малки населени места, където няма кино

Александра Костова и Юлиан Вергов в кадър от филма "Петя на моята Петя". - Безплатни прожекции за ученици на филма за Петя Дубарова

Александра Костова и Юлиан Вергов в кадър от филма "Петя на моята Петя".

Деца от 60 училища в страната ще гледат безплатно филма „Петя на моята Петя“, съобщи продуцентът му Николай Урумов. Инициативата, наречена „Поезия и кино“, е финансирана от Национален фонд „Култура“ и е насочена към учениците в малки населени места, в които няма киносалони.

Излъчванията ще се проведат в класните стаи, а цялостното техническо оборудване е осигурено безплатно от организаторите на пътуващото кино. След всяка прожекция децата и техните преподаватели ще имат възможността да се срещнат и да дискутират преживяването си от филма с актьори, режисьор, сценаристи или продуцента на филма.

Излъчванията започват на 20 март в Правец. До 7 април ще бъдат включени училища в Пирдоп, Етрополе, Елин Пелин, Божурище, Копривщица и Костенец. Програмата за останалите училища в страната ще бъде обявявана поетапно.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg