VivaPay

Безплатни спектакли на „Метрополитън опера“ онлайн

„Оперна утеха“ всеки ден от днес в сайта и в мобилното приложение на театъра

На 16 март публиката може да гледа Елина Гаранча в „Кармен“. Снимка: „Мет“ - Безплатни спектакли на „Метрополитън опера“ онлайн

На 16 март публиката може да гледа Елина Гаранча в „Кармен“. Снимка: „Мет“

Безплатно излъчване на най-добрите си заглавия започва „Метрополитън опера“, Ню Йорк, съобщи оперната институция. Спектаклите от серията „На живо в HD” ще се излъчват от 16 март от 19,30 ч. нюйоркско време (на 17 март в 01,30 ч. през нощта българско време), линковете ще бъдат активни в продължение на 20 часа. Редица заглавия може да бъдат гледани в сайта или в мобилното приложение на театъра всеки ден.

Инициативата, наречена „Nightly Met Opera Streams“, стартира поради затварянето на „Метрополитън опера“ за периода на карантината срещу коронавируса и ще продължи до края на принудителното затваряне на институцията.

„Бихме искали да осигурим великолепна оперна утеха на любителите на операта в тези изключително трудни моменти – казва генералният мениджър на „Метрополитън“ Питър Гелб. – Всяка вечер ще предлагаме различна оперна скъпоценност от нашата колекция с HD спектакли от последните 14 години.“

Ценителите на класическото оперно изкуство ще могат да гледат най-популярните и награждавани представления.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Тази вечер ще бъде транслирана операта на Жорж Бизе „Кармен“ с участието на латвийската певица Елина Гаранча. На 17 март следва „Бохеми“ на Пучини от 2008 г., с Анджела Георгиу и Рамон Варгас. На 18 март е „Трубадур“ от Верди, с Анна Нетребко и Дмитрий Хворостовски (2015), на 19-и „Травиата“ на Верди с Диана Дамрау и Хуан Диего Флорес (2018)

Анна Нетребко може да бъде слушана отново в събота с незабравимото ѝ изпълнение в „Лучия ди Ламермур“ на Доницети. Спектакълът е записан през 2009 г. В неделя ще бъде излъчена операта „Евгений Онегин“ на Чайковски, спектакъл от 2007 г., с диригент Валери Гергиев и с участието на Рене Флеминг, Рамон Варгас и Дмитрий Хворостовски.

Откъс от първия спектакъл, който ще бъде излъчен на 16 март:

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg