Безплатно през нощта на изложбата на Леонардо в Лувъра

Музеят ще работи денонощно в последните три дни на експозицията, ще се предлагат кафе и сладки на посетителите

Изложбата с творби на Леонардо в Лувъра може да бъде посетена, след като бъдат пожертвани дълги часове на опашка. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Безплатно през нощта на изложбата на Леонардо в Лувъра

Изложбата с творби на Леонардо в Лувъра може да бъде посетена, след като бъдат пожертвани дълги часове на опашка. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Текат последните часове на изложбата „Леонардо да Винчи“ в „Лувъра“. Експозицията с някои от най-популярните картини, скици и тефтери на ренесансовия гений, ще затвори на 24 февруари, но поради големия интерес в последните три дни на изложбата музеят ще работи денонощно. Входът за посетителите, решили да я разгледат през нощта, е безплатен.

В редовното си време изложбата е отворена от 9 ч. сутринта до 17,45 ч. привереч. Но с безплатния билет, който се предлага онлайн от 11 февруари, през последните три дни експозицията може да бъде разгледана в извънредни часове между 21 ч. и 8,30 сутринта. Нощните посетители ще бъдат почерпени с кафе и сладки. Билетът за изложбата, който важи и за постоянната колекция на музея, струва 17 евро.

С извънредното работно време изложбата може да бъде видяна от близо 30 хил. зрители повече. С този жест Лувърът изразява „благодарността си към публиката за интереса към събитието“. До момента все още не са оповестени данни за броя на посетителите.

Експозицията, открита миналия октомври, отбелязва 500-годишнината от смъртта на художника. Освен петте картини на Леонардо, които Лувърът притежава в колекцията си, още четири платна от други музеи пътуваха към Париж за събитието. „Спасителят на света“, продадена през 2017 г. за 450 млн. долара, бе очаквана преди края на изложбата, но така и не пристигна в музея. Тя бе включена обаче в каталога, което кара мнозина да предполагат, че е била съвсем близо да бъде включена в колекцията.

Вижте още: ТРЕСКА ЗА НАЙ-ГОЛЯМАТА ИЗЛОЖБА НА ЛЕОНАРДО

КЪДЕ Е „СПАСИТЕЛЯТ НА СВЕТА“?