Безпрецедентно търсене на детската книжка „Не искам да си мия ръцете“

Издание от 2001 г. за Малката принцеса, която разбира защо хигиената е толкова важна

Малката принцеса, която разбира защо трябва да си мие ръцете, днес учи децата на лична хигиена. Илюстрация: Тони Рос/„Андерсен прес“ - Безпрецедентно търсене на детската книжка „Не искам да си мия ръцете“

Малката принцеса, която разбира защо трябва да си мие ръцете, днес учи децата на лична хигиена. Илюстрация: Тони Рос/„Андерсен прес“

В опити да възпитат децата си в лична хигиена родители откриха ефективен начин чрез книгата на Тони Рос „Не искам да си мия ръцете“. Издадена за първи път през 2001 г., историята за Малката принцеса, която не иска да си мие ръцете, днес е по-актуална от всякога и през последния месец увеличи продажбите си с над 2000%, съобщават от издателство „Андерсен прес“.

Главната героиня обича да играе навън, да тича с кучето си, но нито когато се забавлява, нито когато ходи до тоалетната и просто когато киха, не желае да си мие ръцете – и не разбира защо това е толкова важно.

От издателството отчитат безпрецедентно търсене на книжката, като от февруари до март 2020 г. продажбите са скочили с повече от 2000%. Това води до нов тираж на изданието.

Рос, която освен писател на детски книги, е и илюстратор, споделя, че историята за принцесата е провокирана от общуването с нейните деца – никак не ѝ било лесно да ги научи да си мият ръцете. 

Америка за България

Живеем в странни времена – коментира Пол Блек от издателството. – Всички ние просто се опитваме да намерим начин да се справим с тях, особено сега, когато децата са вкъщи и родителите са изправени пред напрежението от домашното обучение и работата от вкъщи. Изглежда, че сега повече от всякога книгите помагат на хората да започнат отворен и искрен разговор с малчуганите, без да бъдат прекалено драматични и да ги уплашат. От всички препоръки, които са ни известни, миенето на ръцете е най-важното, което може да предприемем, за да спрем разпространението на вируса. Може би ако препоръките се представят на децата чрез персонаж, който харесват, това ще направи нещата малко по-лесни и по-малко страшни за възприемане.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg