Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Безпрецедентно търсене на детската книжка „Не искам да си мия ръцете“

Издание от 2001 г. за Малката принцеса, която разбира защо хигиената е толкова важна

Малката принцеса, която разбира защо трябва да си мие ръцете, днес учи децата на лична хигиена. Илюстрация: Тони Рос/„Андерсен прес“ - Безпрецедентно търсене на детската книжка „Не искам да си мия ръцете“

Малката принцеса, която разбира защо трябва да си мие ръцете, днес учи децата на лична хигиена. Илюстрация: Тони Рос/„Андерсен прес“

В опити да възпитат децата си в лична хигиена родители откриха ефективен начин чрез книгата на Тони Рос „Не искам да си мия ръцете“. Издадена за първи път през 2001 г., историята за Малката принцеса, която не иска да си мие ръцете, днес е по-актуална от всякога и през последния месец увеличи продажбите си с над 2000%, съобщават от издателство „Андерсен прес“.

Главната героиня обича да играе навън, да тича с кучето си, но нито когато се забавлява, нито когато ходи до тоалетната и просто когато киха, не желае да си мие ръцете – и не разбира защо това е толкова важно.

От издателството отчитат безпрецедентно търсене на книжката, като от февруари до март 2020 г. продажбите са скочили с повече от 2000%. Това води до нов тираж на изданието.

Рос, която освен писател на детски книги, е и илюстратор, споделя, че историята за принцесата е провокирана от общуването с нейните деца – никак не ѝ било лесно да ги научи да си мият ръцете. 

Живеем в странни времена – коментира Пол Блек от издателството. – Всички ние просто се опитваме да намерим начин да се справим с тях, особено сега, когато децата са вкъщи и родителите са изправени пред напрежението от домашното обучение и работата от вкъщи. Изглежда, че сега повече от всякога книгите помагат на хората да започнат отворен и искрен разговор с малчуганите, без да бъдат прекалено драматични и да ги уплашат. От всички препоръки, които са ни известни, миенето на ръцете е най-важното, което може да предприемем, за да спрем разпространението на вируса. Може би ако препоръките се представят на децата чрез персонаж, който харесват, това ще направи нещата малко по-лесни и по-малко страшни за възприемане.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах