Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

БГ късометражен филм – в под-фестивал на Кан

„Пулс” - дипломна работа на Даниел Делчунков в НАТФИЗ - ще бъде прожектиран на Лазурния бряг

„Пулс“ на Даниел Делчунков ще бъде прожектиран в програмата за късометражно кино Corner на филмовия фестивал в КАН. - БГ късометражен филм – в под-фестивал на Кан

„Пулс“ на Даниел Делчунков ще бъде прожектиран в програмата за късометражно кино Corner на филмовия фестивал в КАН.

Българският късометражен филм „Пулс” e селектиран в програмата за късометражно кино Corner на филмовия фестивал в КАН, който ще се проведе от 11 до 22 май тази година. Творбата е дипломната работа на младия режисьор Даниел Делчунков от НАТФИЗ „Кръстю Сарафов”, при академик Людмил Стайков.

Cannes Short Film Corner e събитие в рамките на кинофестивала, което дава на създателите на късометражно кино възможността да покажат своите творби пред сериозна публика, да представят бъдещи проекти и най-вече – да си създадат ценни контакти.

Темата на „Пулс” е евтаназията – тежка и нетипична за млад човек като Делчунков, а и рядко повдигана в нашето общество. За силното внушение на творбата допринасят отлично заснетите емоционални сцени на военни възстановки, които не се срещат в дипломен филм – както по финансови причини, така и поради липсата на опит за създаването и организацията им, за пресъздаването на епохата.

Евтаназията или правото да отнемеш живота на свой близък умреш по негова молба или поради други обстоятелства, е сред най-противоречивите на стария континент. В момента тя е разрешена в Швейцария, Япония и някои американски щати, но от гледна точка на християнството е тема табу, тъй като самоубийството се счита за най-голям грях.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

pulse-a

Актьорите в „Пулс“ са Станка Калчева, Слободан Алексич, Георги Гоцин и Петър Дочев. Сценарият е на Татяна Илчева. Оператор е Александър Кенанов.

„Късометражното кино е основно фестивално кино и то не може да бъде комерсиално. Eдинствените му постижения могат да бъдат участия във фестивали и награди. За това считам селектирането на филма в Кан за немалко постижение, особено за дипломна работа”, споделя младият режисьор.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах