POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Би Ти Ви: Платили сме на Митовски. Той: Ще се издължа на актьорите

Една актриса проговори за неволите на гилдията и постигна светкавичен успех

Продуцентът Димитър Митовски призна, че не е плащал хонорари на актьорите си. - Би Ти Ви: Платили сме на Митовски. Той: Ще се издължа на актьорите

Продуцентът Димитър Митовски призна, че не е плащал хонорари на актьорите си.

„Ще проверя кой не е платил на актьорите и ще предприема действия“, закани се председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Новината, че филмовата компания на Димитър Митовски и Димитър Гочев „Камера“ не е платила на десетки актьори, сценаристи и хора от техническия екип на сериалите „Фамилията“ и „Революция Z“, обиколи вчера интернет.

Разкритието, че Митовски не плаща, направи звездата на Младежкия театър Искра Донова пред „Площад Славейков“ (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). След нея мнозина актьори се престрашиха да потвърдят в социалните мрежи, че също изпитват трудности да си получат парите от „Камера“. Проучване на „Площад Славейков“ установи, че Митовски и Гочев плащат предимно на най-популярните си актьори, останалите мотаят месеци наред с всевъзможни обяснения. Едно от оправданията им било, че Би Ти Ви не са им платили дължимото по договор.

За да разберем каква е истината, потърсихме официален коментар от медията и той гласи:

„Дължимите суми се изплащат в срок, съгласно договорните отношения между bTV и „Камера”.

Реакцията на „Камера“ не се забави. В имейли, разпратени по пощите на медиите, продуцентите признаха:

Да, наистина има забавяне с плащането на някои от хонорарите на част от екипа. Проведени са разговори с всеки един от тях и със сигурност всеки ще си получи полагащите му се възнаграждения. Колкото до слуховете за фалит на „Камера” ООД, може да кажем, че това е злонамерена и невярна спекулация, целяща да навреди върху имиджа на нашата компания“.

„Площад Славейков“ ще проследи дали „Камера“ ще изпълни обещанието си.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС