Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Би Ти Ви пуска интервюто на принц Хари с нови обвинения срещу кралското семейство

Разговор за майка му Даяна, за разрива в отношенията с брат му Уилям и членовете на семейството му „в ложето на Дявола“

„След много, много години на лъжи за мен и семейството ми, идва точката, в която си даваш сметка, че някои членове на семейството са се спогодили с таблоидите и споделят ложето на Дявола“, казва принц Хари. Снимка: Детайл от корицата - Би Ти Ви пуска интервюто на принц Хари с нови обвинения срещу кралското семейство

„След много, много години на лъжи за мен и семейството ми, идва точката, в която си даваш сметка, че някои членове на семейството са се спогодили с таблоидите и споделят ложето на Дявола“, казва принц Хари. Снимка: Детайл от корицата

Интервюто на принц Хари за Ай Ти Ви, в което разкрива болезнени детайли от живота си с британското кралско семейство, ще бъде излъчено и у нас. Би Ти Ви размества програмата си, за да покаже разговора на Том Брадби с херцога на Съсекс, и интервюто ще може да се гледа извънредно на 14 януари, събота, от 17,30 ч. Повторение ще има на 15 януари от 0,40 ч.

Интервюто, заснето в дома на принца в Калифорния и излъчено миналия уикенд, е по повод излизането на мемоарната му книга „Spare“ („Резерва“). В нея Хари обсъжда събитията, довели до решението му да се отдели от кралското семейство и да заживее в САЩ със съпругата си Меган Маркъл; припомня си смъртта на майка си Даяна, говори за споровете с брат си Уилям и обобщава връзката си с баща си крал Чарлз и кралицата консорт Камила.

В разговора си с Брадби принц Хари потвърждава, че кралското семейство не е проявило интерес за оправяне на взаимоотношенията им.

„Не са дали никакъв знак за помирение – споделя Хари. – Не мисля, че честността ми е изгорила моста към тях. Но мълчанието само позволява на насилника да продължи с тормоза си.

Книгата на херцога на Съсекс излезе на световния пазар тази седмица и предизвика шокова вълна в социалните мрежи – например с признанието, че принц Уилям е нападнал физически брат си по време на един от споровете им. Това се случило през 2019 г. в Лондон, несъгласието между двамата възникнало по повод Меган Маркъл, когато Уилям дошъл да се оплаче на Хари, че с нея не може да се работи, държи се грубо и неуважително. Когато Хари отвърнал, че брат му повтаря наратива от британските таблоиди, принц Уилям го ударил, събаряйки го на земята. Уилям се извинил почти веднага, но разривът на отношенията с брат си Хари определя като „сърцераздирателен и изключително тъжен“.

Обяснява се и заглавието на книгата – според древно схващане, в кралските семейство първородният син е наследникът на всички титли, на властта и на богатството, а вторият е резервен, ако нещо сполети другия.

В интервюто си за Ай Ти Ви Хари говори за връзката между Меган и Уилям и Кейт, с които съпругата му не се спогодила още от самото начало.

„Причините за това са много – разказва херцогът. – Винаги съм смятал, че моята съпруга ще ни сближи, че четиримата ще работим заедно. Но не мисля, че те очакваха, че ще се оженя за някого като Меган, която имаше много успешна кариера.“

В други фрапиращи моменти от книгата Хари споделя подозренията си, че доведената му майка Камила е била източникът, от когото жълтата преса е получавала информация за кралското семейство; припомня бурните си години на тийнейджър, белязани от шумни скандали; признава, че е употребявал наркотици, разказва и за загубата на девствеността си.

„След много, много години на лъжи за мен и семейството ми, идва точката, в която си даваш сметка, че някои членове на семейството са се спогодили с таблоидите и споделят ложето на Дявола“,  казва Хари в интервюто, но в един момент от разговора обобщава: „Обичам баща си. Обичам брат си. Обичам семейството си и това никога няма да се промени. Нищо от това, което съм написал в книгата или другаде, не е било с цел да ги нарани или обиди. Искам да бъда част от семейство, а не институция.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg