Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Би Ти Ви свали епизод на „Шоуто на Слави“

Предаването не отговаря на стандартите на обективна телевизия, обявиха от медията

Иво Сиромахов е в стола на водещия в епизода-повторение на „Шоуто на Слави“. - Би Ти Ви свали епизод на „Шоуто на Слави“

Иво Сиромахов е в стола на водещия в епизода-повторение на „Шоуто на Слави“.

Би Ти Ви излъчва повторение на „Шоуто на Слави“ вместо записания днешен епизод, тъй като той „не съответства на стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия“, съобщиха оттам. От медията обясняват, че не толерират „едностранно представяне в програмите си“.

В кратко прессъобщение Би Ти Ви заявяват, че нямат отношение към политическите пристрастия на водещите си – стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им в телевизията.

Навярно решението е свързано с откритото писмо на Слави Трифонов до медиите днес. В него той постави срок от два месеца и половина пред бъдещото Народно събрание да приеме законово резултатите от референдума отпреди няколко месеца, в противен случай предстоят протести.

„Би Ти Ви и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер – се казва още в съобщението от телевизията. – Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно Би Ти Ви Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за Би Ти Ви.“

ДС