Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Би Ти Ви: Трифонов направи опит да злоупотреби с нас

„Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България“, казват от Би Ти Ви за Слави Трифонов . Снимка: Емил Георгиев - Би Ти Ви: Трифонов направи опит да злоупотреби с нас

„Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България“, казват от Би Ти Ви за Слави Трифонов . Снимка: Емил Георгиев

„Би Ти Ви отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания“, обясняват от медията, свалила епизод от предаването в понеделник, 27 март. Вместо него медията излъчи повторение на „Шоуто на Слави“, тъй като подготвеното „не съответства на стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия“. Часове по-късно, на 28 март, от Би Ти Ви конкретизират решението си да свалят изданието на шоуто.

„Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение – се посочва в днешното изявление на Би Ти Ви. – Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни.“

Съобщението до медиите днес дойде по времето, когато Слави Трифонов и екипът му коментираха ситуацията на пресконференция.

„Това е цензура, защото аз не нарушавам никакъв закон, нито договора си с Би Ти Ви“, обясни пред журналисти водещият.

Предлагаме ви пълния текст на изявлението на Би Ти Ви.

„През последната предизборна кампания bTV за пореден път доказа, че е водещият източник на информация и новини с политическа тематика, на опит и на компетентност – след близо месец балансирани дебати в актуалните предавания, с интервютата на двамата водещи кандидати за премиерския пост и с мащабното отразяване на изборния процес на 26 март.

Данните за гледаемостта показват, че това е широко припознато от българските зрители и ние им благодарим за продъжлаващата подкрепа.

Този успех е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии. bTV е решена да запази тези стандарти в програмата си.

Затова вчера bTV отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България.

Разбира се, Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни.

bTV следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Върхът у мен

kapatovo.bg