Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бил Козби даде на съд обвинила го в насилие жена

Предизвикват актьора да даде $100 млн. и да се откаже от правото на давност на сексуалните престъпления

Бил Козби твърди, че е бил изнудван от една от обвинителките си. - Бил Козби даде на съд обвинила го в насилие жена

Бил Козби твърди, че е бил изнудван от една от обвинителките си.

Разпънатият на кръст през последните седмици актьор Бил Козби контраатакува, като внесе жалба в съда срещу жената, обвинила го в сексуално насилие. 77-годишният комик твърди, че тя се е опитала да го изнуди, настоявайки да получи до 250 000 долара срещу отказа си от съдебно преследване срещу него.

Във вторник Джуди Хут внесе жалба в Лос Анджелис, в която обвинява актьора, че я е дрогирал и изнасилил през 1974-та, когато тя била на 15 години. Мартин Сингър, който защитава Козби и е един от най-прочутите адвокати на знаменитости, отбелязва във внесената в съда жалба, че Джуди Хут го е потърсила на 25 ноември, за да поиска 100 000 долара срещу обещанието да си мълчи.

Докато нови обвинения срещу Бил Козби непрекъснато излизат на повърхността, Сингър твърди, че адвокатът на Хут впоследствие е повишил размера на искания откуп до 250 000 долара.

Около 20 жени излязоха от сянката през последните няколко седмици, обвинявайки Козби в сексуално насилие и дори изнасилване. Повечето от тях твърдят също, че Бил Козби ги е дрогирал или напивал.

На пресконференция в сряда Глория Олред, адвокатка, специализирана в дела в защита на жени жертви на сексуално насилие, призова звездата от „Шоуто на Бил Козби“ да се откаже от правото на давност и да се съгласи да се изправи пред съда очи в очи със своите предполагаеми жертви. Тя предложи още актьорът да създаде фонд в размер на 100 милиона долара, съвместно с арбритражна група, за да обезщети пострадалите жени.

Глория Олред направи това в присъствието на три нови обвинителки, едната от които твърди, че е била сексуално насилена от Козби през 1986-а, когато е била на 16 години. Шефът на полицията на Лос Анджелис Чарли Бек обяви в четвъртък, че разследването може да започне, независимо че обвиненията са се появили след изтичане на срока на давност за подобно престъпление.

Междувременно много театри анулираха представления на Бил Козби, а канал NBC, който излъчваше шоуто му, спря започната програма, с която комикът трябваше да възкреси телевизионната си кариера.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90