Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бил Козби отмина с мълчание въпрос насилвал ли е жени

Комикът изненадан с темата, докато дава интервю за изобразително изкуство

Актьорът Бил Козби е на 77 г. - Бил Козби отмина с мълчание въпрос насилвал ли е жени

Актьорът Бил Козби е на 77 г.

Бил Козби отказа да отговори на журналистически въпрос за обвиненията, че е изнасилил няколко жени преди години. Заради нарастващата полемика около скандала 77-годишният комик отказа планираните си гостувания в Късното шоу на Дейвид Летърман и Шоуто на Куин Латифа.

Прекият сблъсък на Козби с въпроса, на който отказа да отговори, бе в уикенд изданието на американското радио NPR в събота. Там той гостува заедно със съпругата си Камий. В началото водещият ги заразпитва за колекцията им от произведения на изкуството и 60-те картини, които семейството даде под наем на Националния музей на африканското изкуство Смитсониън във Вашингтон.

След спокойната дискусия водещият Скот Саймън рязко смени темата, заявявайки, че ще създаде неудобство на Бил Козби, но ще го попита за обвиненията в сексуално насилие.

В настаналата тишина Саймън продължи с думите: „Вие клатите глава…“ и отново го призова за отрече, че е участвал в предполагаемите престъпления. Но Козби не каза нито дума.

Срещу него бе заведено дело през 2004 г. от Андреа Констанд, която твърдеше, че актьорът я е насилил. По-късно делото бе прекратено, а условията на споразумението не бяха оповестени.

Сега обаче, на 13 ноември, Козби получи обвинение и от Барбара Боуман, която е свидетелствала на делото на Констанд. В интервю за „Дейли Мейл“ и „Уошингтън Поуст“ тя разказва, че актьорът я е упоил и изнасилил. Според нея това се е случило през 1985 г., когато тя е била 17-годишна амбициозна актриса. Накарал я да гледа на него като на баща, докато не я нападнал.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg