Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бил Козби съди обвинителките си в изнасилване

Според него това е опортюнистичен опит да извлекат финансова изгода

Бил Козби многократно е отхвърлял престъпленията, които му се приписват.  - Бил Козби съди обвинителките си в изнасилване

Бил Козби многократно е отхвърлял престъпленията, които му се приписват.

Бил Козби, обвинен от повече от 40 жени за сексуално посегателство, заведе дело с твърдение, че няколко от тях лъжат заради финансова изгода. 78-годишният комик търси неназовано парично обезщетение и заявява, че му е бил причинен емоционален стрес.

Козби нарича обвиненията срещу себе си „нищо друго освен опортюнистичен опит да се извлече финансова полза“, предава Би Би Си. Контраделото тръгва, след като седем от обвинителките му вече влязоха в съда срещу актьора.

Бил Козби многократно е отхвърлял престъпленията, които му се приписват. Той никога не е бил и криминално обвинен. Въпреки това обаче жените твърдят, че в продължение на десетилетия той ги е дрогирал и насилвал сексуално (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

В течение на делата, Козби призна, че е имало случаи да дава сънотворни хапчета „Куейлуд“, но всичко това е ставало само със съгласието на партньорката му – за постигане на по-силна сексуална стимулация.

Актьорът става популярен през 80-те години с „Шоуто на Козби“, което разбива традиционната представа за афроамериканските семейства въобще.

Козби става застъпник за по-добро образование и са му присъдени почетни степен в няколко университета. След скандала с изнасилванията, институции като университетите в Темпъл и Бостън се дистанцираха от актьора, както и негови бивши колеги от различни телевизионни продукции.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Изнасилена от комик

Bookshop 728×90