Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бил Мъри ще играе в новия „Ловци на духове“

В битката с привиденията този път влизат четири актриси

Първите ловци на духове - Бил Мъри, Дан Акройд, Харолд Рамис и Рик Моранис.  - Бил Мъри ще играе в новия „Ловци на духове“

Първите ловци на духове - Бил Мъри, Дан Акройд, Харолд Рамис и Рик Моранис.

„Ако става нещо странно или страшно в квартала ви, кого ще повикате? Ловците на духове“. Така започва песента от филма от 1984 г., който навремето бележи един от най-големите успехи в историята на комерсиалното кино. Успех, който предопределя и втората му част през 1989 г. със същия състав – Айвън Райтман, Харолд Рамис, Дан Акройд, Сигърни Уивър, Рик Моранис, Ърни Хъдсън и Бил Мъри.

Сега, 26 години по-късно, филмът ще се снима отново – с четири актриси в главните роли. Това обаче не е обикновен римейк. Новият режисьор Пол Фейг („Сватбата на най-добрия ми приятел”) иска оригиналните ловци на духове да се появят, макар и за кратко в новия филм, който ще излезе по екраните през лятото на 2016 г. Сред тях ще бъде и Бил Мъри, съобщава „Холивуд рипортър”.

Бил Мъри се присъединява към Дан Акройд, който вече потвърди участието си в средата на юли в Туитър, макар че скоро след това изтри съобщението. Мъри винаги е бил твърде сдържан в публичните си прояви и в малкото интервюта, които обикновено дава, на въпроси за „Ловци на духове“, затова новината е изненадваща. Актьорът понесе зле слабия успех на втория „Ловци на духове“.

Онова, което още не е известно, е дали актьорите от първите два филма ще изиграят старите ловци на духове или ще имат нови роли. Не се знае също дали ще видим Ърни Хъдсън, а Харълд Рамис, който бе и един от сценаристите на първите филми, почина през февруари 2014 г.

Четири дами на бой с привиденията

Четири дами на бой с привиденията

Четирите нови ловци на духове ще бъдат актрисите Мелиса Маккарти, Кристен Уиг, Кейт Маккинън и Лесли Джоунс. Последните три са се формирали в хумористичното предаване „Сатърдей Найт Лайв” (SNL), както навремето Мъри и Акройд. Останалият актьорски състав се допълва от Крис Хемсуърт, Майкъл Кенет Уилямс, Анди Гарсия и Сесили Стронг (също от SNL).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg