Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Билалов: Богат актьор в България? Само ако е многоръкият Шива

Колкото и добре да ти плащат у нас, пак няма да може да си купиш нов живот, както става навън, твърди най-търсеният български актьор Михаил Билалов. - Билалов: Богат актьор в България? Само ако е многоръкият Шива

Колкото и добре да ти плащат у нас, пак няма да може да си купиш нов живот, както става навън, твърди най-търсеният български актьор Михаил Билалов.

Доколко тежко е дереджето на българските актьори и печелят ли добре звездите в родните сериали? Това са все любими теми на мнозина българи, по които могат да говорят с часове. Един от най-търсените и в театъра, и в киното актьори е Михаил Билалов. Според него всички твърдения по темата са силно преувеличени. 

„Богат актьор в България? Да, но само ако е многоръкият Шива и играе в сто неща едновременно, – обяснява Билалов пред „168 часа“. –  И пак няма да може да си купи нов живот, както става навън. Подписваш договор да играеш детектив Хорейшо и си купуваш ранчо в Австралия“.

Джаро от сериала „Под прикритие“, който скача от роля в роля, е възмутен от мнението, че всичко у нас трябва да струва 2 лв., дори добрите актьори: „Ако някой поиска пет, отговорът най-често е: „Тоя на голяма звезда ли се прави?!“ А в киното за два лева получаваш качество като за два лева. Никой досега не е победил математиката“.

Билалов твърди, че за да постигнем успех с филм на международната сцена, трябва да променим първо мисленето си. Според него държавата най-сетне трябва да започне да инвестира и в комерсиалното кино.

„Няма да давам изтъркани примери с Америка. Достатъчно е да видим какво се случва в Дания, Норвегия, Швеция. Филмовите компании в тези държави си обучиха екипи в Англия и САЩ, след което хората се върнаха и написаха сценарии за хубави филми“, казва той.

Джаро на Билалов бе убит в Четвърти сезон на „Под прикритие“ и въпреки отказа на някои телевизии да влагат пари в производство на кино поредици, актьорът веднага бе нает в нова продукция – сериалът „Връзки“. Режисьорът Виктор Божинов разкри пред „Площад Славейков“, че новата тв поредица стартира наесен по Тв7.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg