Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Биограф“ вече ще се предлага всеки месец с книга

Проектът стартира със сборник с разказите на Мопасан

Разказите на Мопасан излизат заедно с новия „Биограф“ на обща цена от 8 лева. - „Биограф“ вече ще се предлага всеки месец с книга

Разказите на Мопасан излизат заедно с новия „Биограф“ на обща цена от 8 лева.

Най-голямото българско списание „Биограф” от този месец вече ще се продава в комплект с книга. Проектът обхваща заглавия от класическата литература. Първата книга в колекцията са вечните разкази на Ги дьо Мопасан. Използван е преводът на Георги Куфов, считан за най-добрия. Включени са 11 от най-известните кратки форми на Мопасан. Общата цена на пакета е 8 лева – списание „Биограф” и книга.

Първата книга от библиотеката на „Биограф“ е

Първата книга от библиотеката на „Биограф“ е сборник на майстора на късия разказ Ги дьо Мопасан.

С коледния си брой, който ще излезе на 20 декември, „Биограф” отново ще предложи на читателите си литературна класика – избрани разкази на Антон Павлович Чехов. Следват творби на О`Хенри, Булгаков, Никос Казандзакис, Оскар Уайлд…

„Целта на проекта е да предоставим на читателите си достъп до световната класика, при това на символична цена. Повечето библиомани имат класиката в стари издания на по 20-30, че и повече години. „Биограф” ще преиздаде всичко най-значимо в ново, модерно оформление, залагайки на най-добрите образци в превода. А най-хубавото е, че читателят ще получи всичко това напълно безплатно, купувайки си броя на любимото списание”, казват от редакцията на „Биограф”.

В начинанието си медията ползва подкрепата на издателство „Ентусиаст”, което изготвя творбите. Оформлението и корицата са дело на Фиделия Косева.

Интересът към проекта е огромен. Заявеният тираж на списанието е почти двоен, но вероятно ще се окаже недостатъчен. Броят на „Биограф” с книга е от петък по всички вестникарски павилиони в страната.

biograph

На корицата на брой 51 е един от символите на италианското кино – Моника Белучи. Списанието отделя 22 страници на ослепителната актриса, която тези дни отново блести на екрана като партньорка на Джеймс Бонд в хита „Спектър“ и публикува колекция от уникални кадри от живота и кариерата й.


Платена публикация

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg