Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бис за Бойко Цветанов в „Турандот“ 3 години по-късно

Известният тенор се завръща пред бургаската публика в ролята на Калаф

Бойко Цветанов се превъплъщава във влюбения персийски принц Калаф. - Бис за Бойко Цветанов в „Турандот“ 3 години по-късно

Бойко Цветанов се превъплъщава във влюбения персийски принц Калаф.

Бойко Цветанов се завръща в Бургас за ролята на Калаф в операта „Турандот“ на Пучини. Тенорът излиза на 11 август от 20,30 часа на сцената на Летния театър в града, в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“.

Цветанов се превъплъти в Калаф и преди три години. През юли 2014-а спектакълът с негово участие дори бе спрян от настойчивите аплодисменти на публиката след арията Nessun Dorma („Никой не спи“) и той я изпълни повторно, преди действието да продължи.

Сега в Летния театър ще бъде повторена същата постановка – на режисьора Нина Найденова и сценографа Борис Стойнов. Като принцеса Турандот ще видим Габриела Георгиева, Мария Цветкова е Лиу, Тимур е Делян Славов. Партиите на Пинг, Панг и Понг ще изпълнят Емил Угринов, Момчил Караиванов и Любомир Тодоров, а на Алтум – Бранимир Недков. Диригентът е маестро Григор Паликаров.

Предлагаме ви видео с изпълнение на арията Nessun Dorma на Бойко Цветанов със Симфоничния оркестър на БНР:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС