Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бива ли го Владо Пенев и като режисьор?

Актьорът дебютира като постановчик в Шумен

Владимир Пенев безспорно е голям актьор, сега ще пробва силите си и като режисьор. - Бива ли го Владо Пенев и като режисьор?

Владимир Пенев безспорно е голям актьор, сега ще пробва силите си и като режисьор.

Ченгетата от сериала „Под прикритие” тръгват на театрално турне барабар с мафиота Джаро. Акцията е с кодовото название „Агенти” и ще се разгърне в продължение на два месеца. Стартът е на 10 юни с премиерата на постановката в Шуменския театър. В основата на представлението е хитовата пиеса „Гленгари Глен Рос”, с която Дейвид Мамет взе „Пулицър” за драматургия. Режисьор е Владимир Пенев, познат като екранния комисар Попов. „Агенти” е дебютът му като постановчик.

Действието в пиесата се задвижва от патилата на няколко агенти на недвижими имоти. Толкова са го закъсали в работата, че за да угодят на шефа си, трябва да продадат и невъзможното – иначе аут!

„Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. В тежките времена на финансова криза в Чикаго, „отличници“ и „загубеняци” имат 48 часа, за да „затворят” сделките си и да оцелеят в джунглата на парите. В света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки”, разяснява постановчикът.

За разлика от доста свои колеги, Пенев прави режисьорското си „сефте”, без да си повери роля на сцената. Там ще бъдат Ивайло Захариев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев, Роберт Янакиев, Любов Кънев, Иво Йончев. Важна е и ролята на Михаил Билалов – този път няма да е бос на мафията, а шеф в полицията. В „агентурната компания“ е и Теодора Духовникова.

Сцена от репетиционния процес на спектакъла "Агенти".

Сцена от репетиционния процес на спектакъла „Агенти“.

След премиерата в Шумен агентите ще се разшетат из цяла България. На 12 юни са в Провадия, където чакат публиката в местното читалище „Алеко Константинов”, на 24 юни са в читалище „Христо Ботев” в Ботевград, на 25 – в Пловдив в лятно кино „Орфей”.

Столичните зрители ще видят бива ли го Владо Пенев и като режисьор на 26 юни. Тогава най-титулованият с „Аскеери” и „Икари” актьор и компанията му ще покажат „Агенти“ в Сатирата.

На 30 юни инвазията продължава в Силистра, а от 2 до 11 юли ще обиколят Сливен, Смолян, Варна, Русе и Добрич.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС