Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Бизнесменът с план за Копривщица го слага „във фризера“

Когато обществото узрее, когато усети, че има нужда – ще го извадя, заяви Радослав Йовков

 - Бизнесменът с план за Копривщица го слага „във фризера“

Преобразуването на Копривщица се отлага. Бизнесменът Радослав Йовков, който имаше инвестиционен план за развитието на възрожденското градче, заяви пред Би Ти Ви, че го слага „във фризера“. Инвестиционен план имах до снощи, заяви той в „Тази събота“, и добави:

„Слагам го във фризера. Когато обществото узрее, усети, че има такава нужда, когато управлението усети, че има нужда… Не искам на жителите на град Копривщица да правя никакъв дискомфорт, нека да не се притесняват от нищо“.

По време на гостуването си Йовков заяви, че нито той, нито някой от общинските съветници е искал да Копривщица да е нещо друго освен защитен град. Бизнесменът коментира, че не се е търсила смяна на статута на селището – а ако са били приети промените, Копривщица е щяла да е още по-защитена от сега.

Но въпреки твърденията му, че иска мястото да е град с най-висока степен на защита, потвърди, че в инвестиционния му план са влизали спортен и спа комплекс с 1300 места, ТЕЦ за биомаса, ски писта…

„Аз бях казал, че това може да се случи само и единствено ако бъде направено така, че да не бъде по никакъв начин да не поразен града – защити се бизнесменът. – За централна градска част това би било най-голямото престъпление. Никой не е искал да строи в централна градска част.“

Йовков нахока и медиите, че изопачават случая и показват „нещата, че всички хора [в Копривщица] искат да е град с трима души“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС