POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс обещават до $1 млн. за Украйна

Ще подкрепят дарителска кампания на ООН

Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс обещават до $1 млн. за Украйна

Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс ще се присъединят към дарителската кампания за Украйна, за да се достигне сумата 1 млн. долара. Актьорското семейство насърчи дарителската кампания към бежанската агенция на ООН и обеща, че ще допълни даренията на хората, така че украинските бежанци да бъдат подкрепени с 1 млн. долара, съобщава Си Ен Ен.

„Само за 48 часа хиляди украинци бяха принудени да напуснат домовете си [и да потърсят убежище] в съседна страна – написа Рейнолдс в профила си в Туитър. – Всички те се нуждаят от закрила. Ние ще допълним вашите дарения до 1 млн. долара, удвоявайки подкрепата.

Върховният комисариат на ООН за бежанците, където протича дарителската кампания, „предоставя животоспасяваща помощ“, допълни Лайвли в Инстаграм. Не се съобщава каква е общата сума на даренията досега.

На 24 февруари Русия нападна Украйна и десетки украинци потърсиха спасение от войната в съседни страни. Дълги опаши се извиха по границите, редовните пътнически влакове бяха препълнени. От Комисариата съобщават, че до 27 февруари около 368 хил. украинци са успели да напуснат пределите на страната.

Европа трябва да се готви за милиони бежанци, съобщи през уикенда Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи.

„Много е трудно да се предположи точната бройка, но мисля, че трябва да се готвим за милиони“, заяви тя на 27 февруари.

Дори преди руската армия да престъпи границите на Украйна, над 2 млн. души са напуснали родината си вследствие на „години насилие“, сочи статистиката на ООН.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90