Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Близо 200 претенденти за първото риалити шоу за писатели

В края на месец май комисия ще определи участниците

 - Близо 200 претенденти за първото риалити шоу за писатели

Почти 200 са авторите, допуснати до участие в новия риалити формат на БНТ „Ръкописът”. На 30 април приключи срокът за приемане на творбите за шоуто, чийто победител ще получи шанса да издаде дебютния си роман. Все още не е ясно кога стартира предаването.

Най-младият сред претендентите е на 18, а най-възрастният – на 88 г. Най-голям брой са участниците на възраст между 36 и 55 години – 43%. Авторите между 18 и 35 години са 33%, а над 56 години – 24 на сто. Ръкописи на първите си романи изпратиха автори от Канада, Германия, Франция, Испания и Великобритания.

В рамките на този месец селекционна комисия, съставена от редактори на „Сиела”, утвърдени автори и критици, ще чете ръкописите на кандидатите, за да избере най-добрите от тях. В последната седмица на май одобрените ще получат покана за участие в кастинга за шоуто. В следващите етапи на състезанието претендентите ще трябва да докажат пред жури от трима писатели защо техният роман заслужава да бъде издаден.

Форматът на шоуто принадлежи на Fremantle Media и италианската телевизия RAI. Оригиналното му заглавие е Masterpiece. У нас БНТ го реализира съвместно с издателство „Сиела”.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90