Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

БНР, БНТ и Народният театър „Заедно за Украйна“

Събират средства с благотворителен концерт за пострадалите от войната

Украинци са намерили убежище в метрото в атакувания от руските войски Харков, Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС - БНР, БНТ и Народният театър „Заедно за Украйна“

Украинци са намерили убежище в метрото в атакувания от руските войски Харков, Украйна. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Благотворителен концерт в помощ на пострадалите от войната в Украйна организират от Българското национално радио и Българската национална телевизия с домакинството на Народния театър. „Заедно за Украйна“ ще се проведе на 28 март от 19 ч. в Голямата зала на театъра, даренията ще бъдат насочени към Българския Червен кръст.

Ще свирят Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти ще бъдат певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов, на сцената ще излезе и младата украинска певица Биляна Митева, студентка в Националната музикална академия. Диригент на концерта е Любомир Денев.

Ще бъдат изпълнени произведения на български композитори като Добри Христов, Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, както и творби на Фабиан Андре, Уилбър Шванд и Римски–Корсаков. На финала ще прозвучат „Сакралните концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Събитието не е отворено за широката публика и за него не се предлагат билети, зрителите в залата ще бъдат с покани.

Средства ще се набират с SMS (цена 1 лв.) към всички мобилни оператори или по банковата сметка на БЧК:

Уникредит Булбанк АД BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF (За пострадалите от конфликта в Украйна)

Може да дарите и онлайн през страницата на БЧК.

Организацията ще изразходи събраната сума за пострадалите от войната в Украйна.

„Заедно за Украйна“ ще се излъчи в реално време по всички национални и регионални програми на Българското национално радио на 28 март. БНТ ще покаже концерта няколко дни по-късно, на 3 април от 21 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах