Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

БНР за Валери Симеонов: Няма защо да му се извиняваме

Общественото радио стои зад журналистите си в правото и задължението им да задават въпроси

БНР е една от четирите медии, които Валери Симеонов заплашва със съд. - БНР за Валери Симеонов: Няма защо да му се извиняваме

БНР е една от четирите медии, които Валери Симеонов заплашва със съд.

От БНР не възнамеряват да се извиняват на Валери Симеонов, какъвто ултиматум той им постави. В събота вицепремиерът заяви, че очаква извинение от БНТ, БНР, Би Ти Ви и Нова за начина, по който са отразили участието му в сутрешния блок на Нова в петък сутрин. Ден по-късно, неполучил желаното извинение, Симеонов обяви, че ще съди въпросните медии за клевета.

Сега идва и официалната позиция на общественото радио, в която се посочва, че управата изцяло подкрепя журналистите в медията и защитава правото и задължението им „да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество“.

Коментирайки в студиото на Нова телевизия в петък сутринта скандалите с роднинските назначения във властта, Симеонов заяви на водещия Виктор Николаев, че е много лесно да му бъде спретнат един „Викторгейт“, попита го къде работят роднините му и дали са използвали неговите връзки:

„Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един „Викторгейт“.

Предлагаме ви пълния текст на позицията на ръководството на БНР.

„Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия. Ръководството изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или косвен натиск върху тях в изпълнение на професионалното им право и задължение да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg