Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

БНТ излиза с мускетари срещу турските сериали (видео)

Нов британски приключенски сериал тръгва в националния ефир. Следват екранизацията на „Война и мир“ и новите епизоди на „Шерлок“

Британските сериали са едновременно тежката артилерия и леката кавалерия на БНТ в битката за зрители. - БНТ излиза с мускетари срещу турските сериали (видео)

Британските сериали са едновременно тежката артилерия и леката кавалерия на БНТ в битката за зрители.

Като обществена телевизия БНТ има задължението да държи културно ниво, по-високо от това на конкурентните частни телевизии. И ето че го прави – от понеделник (22 февруари) започва излъчването на още една британска суперпродукция (а не турска, индийска или  латино сапунка). И това е  хитовият сериал „Мускетарите“. Първият сезон на поредицата, излъчен през 2014 г. във Великобритания, събра 9,3 милиона зрители.

БНТ вече има правата за излъчване на три суперпродукции на британската обществена телевизия – съобщава програмният й директор Севда Шишманова. – Освен „Мускетарите“, това са екранизацията на „Война и Мир“ и новите епизоди от „Шерлок“ с Бенедикт Къмбърбач. И трите са с изключителени продукционни стандарти, създадени по класически литературни шедьоври, и с многомилионна аудитория. БНТ продължава стратегията си да показва на българските зрители най-доброто от това, което гледа светът и да предлага алтернативно съдържание на това, което занимава комерсиалните телевизии.“

Атос (Том Бърк), Арамис (Сантяго Кабрера), д’Артанян (Люс Паскуалино) и Портос (Хауърд Чарлс)

Сериалът „Мускетарите“ е най-новата екранизация на едноименния приключенски роман  на Александър Дюма. В историята на първо място са любовта, честта и приключенския дух – но авторите на тази тв версия са си запазили свободата на интерпретация на събитията, а и на героите. Така например Портос е потомък на роби от Африка, а Арамис е лишен от църковния си сан.

Сериалът ни пренася в 1630 година в Париж, където група храбри мускетари се сражават в името на краля и короната. Всеки от епизодите представя отдавна завършена история или мисия, а главните герои и придворните интриги са връзката между отделните серии.

Снимките са правени предимно в чешката столица Прага.

Българските зрители ще следят историите на Атос, Портос, Арамис и д’Артанян всеки понеделник, вторник и петък от 22 ч.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90