Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

БНТ най-гледана в новогодишната нощ

„Щръклицата“ на обществената телевизия с двойно повече зрители от „Маскираният певец“

Орлин Горанов запя народна песен в шоуто „Новогодишна щръклица“. Снимка: БНТ - БНТ най-гледана в новогодишната нощ

Орлин Горанов запя народна песен в шоуто „Новогодишна щръклица“. Снимка: БНТ

Обществената телевизия бе далеч по-предпочитана в сравнение с двете водещи частни телевизии в новогодишната нощ. Това сочат данните на ГАРБ, които мерят телевизионната аудитория. Статистиката бе оповестена за пръв път от БНТ, досега данните за предпочитанията на зрителите излизаха предимно от Би Ти Ви и Нова. 

Шоуто „Новогодишна щръклица“, произведено по модел на старите новогодишни програми от времето на соца, има двойно по-висок рейтинг -16,55, от „Маскираният певец“ по Нова – 8,54, а Шоуто на Николаос Цитиридис има рейтинг 6,35. Трите се излъчваха успоредно между 20 и 22 ч.

Пазарният дял на „щръклицата“ е впечатляващ – 40,3%, при „Маскираният певец“ е 21, а на Цитиридис – 15,6%.

В следващия часови пояс – между 22 и 00 ч. – БНТ отново е най-гледана. „Нова година с БНТ“ с участието на певци като Васил Найденов и Веселин Маринов има 40,07% пазарен дял, при 15,3 рейтинг. Следва Би Ти Ви, където в този часови диапазон се излъчваше „2020-та, чао, чао“, която е гледана от 19,68% от зрителите и има рейтинг 7,57. А екшънът „Медарольонът“, излъчван по същото време, е привлякъл интереса на 10,82% от зрителите и има рейтинг 4,15.

БНТ е гледана най-много в 00:00 ч., по време на новогодишното приветствие на президента Румен Радев – 54,6% от тв аудиторията, с 20,3 рейтинг.

Директорът Емил Кошлуков се похвали пред „Площад Славейков“, че централната емисия „Новини“ в 20 ч. е постигнала изключителния рейтинг 9, каквото се случва от десетки години насам за пръв път.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg