Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

БНТ: Не сме позволявали лотария с „Под прикритие“

Информираха ни, че ще бъдат пуснати билети – предупредихме, че не може, посочват от обществената медия

В статия, публикувана в „Площад Славейков“, Мария Касимова разказва за омерзението на актрисата Койна Русева от злоупотребата с образа на героинята ѝ в „Под прикритие“, както и тези на нейните колеги в продукцията, ежедневно изтривани по билетите на „Националната лотария“. - БНТ: Не сме позволявали лотария с „Под прикритие“

В статия, публикувана в „Площад Славейков“, Мария Касимова разказва за омерзението на актрисата Койна Русева от злоупотребата с образа на героинята ѝ в „Под прикритие“, както и тези на нейните колеги в продукцията, ежедневно изтривани по билетите на „Националната лотария“.

Има злоупотреба с актьорите от „Под прикритие“, чиито ликове множество българи чегъртат всеки ден по лотарийни билетчета. В изпратено до „Площад Славейков“ становище от Българската национална телевизия, която е продуцент на сериала, се посочва, че обществената медия не е давала разрешение за провеждането на подобна лотарийна игра.

В своя статия, публикувана в медията ни в неделя, журналистката Мария Касимова разказа за омерзението на актрисата Койна Русева, че образът на героинята ѝ Боряна в „Под прикритие“, както и тези на нейните колеги в продукцията, са използвани върху билетите на „Национална лотария“.

За това артистите не получават хонорари – просто в подписаните договори фигурирала спорна клауза, че лицата на персонажите може да се използват, както продуцентите намерят за добре. Очевидно и за хазарт, както се оказва…

Вижте още: ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ АКТЬОРА

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Но от БНТ заявяват, че позволението за подобни игри с марката на сериала не е давано. От телевизията са изпратили и официално писмо до изпълнителя „Камера Ентъртейнмънт“ и до организатора на лотарията – в което се изразява несъгласие, „основано на изрично решение на УС на БНТ“.

От медията твърдят още, че са били информирани за намерението подобни хазартни билети за изтриване да бъдат пуснати в продажба. Още тогава изпълнителя Димитър Митовски е бил предупреден, че съгласно договора помежду им такива действия не може да се предприемат без изрично одобрение от страна на телевизията.

„Актьорите са лицето на сериала „Под прикритие” и на тях БНТ дължи любовта на зрителите“, пишат още от телевизията.

Предлагаме ви и пълния текст на становището на обществената телевизия до „Площад Славейков“:

Във връзка със статията „Да изчегъртаме актьора” с автор Мария Касимова, публикувана на Вашия сайт на 22.05.2016 г., искаме да заявим, че БНТ не е давала разрешение за провеждане на лотарийна игра с марката „Под прикритие”.  До изпълнителния продуцент „Камера Ентъртейнмънт” ЕООД и до организатора на играта е изпратено официално писмо, в което изразяваме несъгласието си, основано на изрично решение на УС на БНТ.

За намерението да бъдат разпространени лотарийни билети БНТ бе информирана преди пускането им в търговската мрежа. Своевременно предупредихме „Камера Ентъртейнмънт” ЕООД, че съгласно договорните ни отношения подобни действия не могат да бъдат предприемани без изрично одобрение от страна на телевизията.

Актьорите са лицето на сериала „Под прикритие” и на тях БНТ дължи любовта на зрителите.

През годините БНТ винаги е оказвала подкрепа на българската култура. Като обществена медия сме доказали, че защитаваме достойнството на българските творци и високо ценим тяхната дейност.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах