Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

БНТ посреща 2021-а с Новогодишна щръклица

Татяна Лолова, Георги Мамалев, но и Евгени Минчев – част от пъстрата подборка артисти в новогодишната нощ

Татяна Лолова в „Новогодишна щръклица“. Снимка: БНТ - БНТ посреща 2021-а с Новогодишна щръклица

Татяна Лолова в „Новогодишна щръклица“. Снимка: БНТ

Празничните програми на Българската национална телевизия в коледната и новогодишната нощ вече са готови, съобщиха от пресслужбата на БНТ. Тази година в новогодишната нощ няма да има концерт на площад „Александър Батенберг”, затова БНТ ще трябва да запълни времето със студийни предавания, записани предварително, каквато беше традицията преди 1998 г.

Рождество Христово ще бъде отбелязано със специална музикална програма „Хвалите Господа –  шедьоври на православната музика“, която ще бъде излъчена на 25 декември от 13,25 ч. по БНТ1. Ще звучат изящните изпълнения на едни от най-добрите вокали на България – камерен ансамбъл „Св. Йоан Кукузел – Ангелогласният“ с диригент Кристиан Попов; хор на Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ с диригент проф. Елена Кутева; хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева. Посланията и смисълът на православната музика ще бъдат обяснени от иконом Кирил Попов от Софийския митрополитски катедрален храм „Св. Неделя“.

Празничната новогодишна програма, която трябва да задържи зрителите в ефира на БНТ в конкуренция с другите национални телевизии, е разделена на две части.

На 31 декември 2020 г. от 20,30 ч. по БНТ 1 ще започне „Новогодишна щръклица“. Режисьор и сценарист на предаването е Димитър Шарков, на когото много пъти през годините БНТ е поверявала задачата да прави празничните програми. Ще участват комедийни актьори като Татяна Лолова, Любомир Нейков, Албена Михова, Филип Аврамов, Мая Бежанска, Виктор Калев… както и певците Николина Чакърдъкова, Бинка Добрева, Гуна Иванова, Нелина, Софи Маринова, Румяна Попова, Орлин Горанов, Илия Луков, Елица Тодорова, оркестър „Карандила“, цигуларят Венци Такев и много други.

В 22,15 ч. ще започне втората част на новогодишната програма: „Нова година с БНТ”. Тя ще бъде с водещи Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов и с участието на Боряна Граматикова, Орлин Горанов, Ева Кикерезова, Георги Любенов и Евгени Минчев. Втората част ще има повече музика и песни, за които ще се погрижат Силвия Кацарова, Васил Найденов, 100 Кила, Дара, Веселин Маринов, брас бендът на Михаил Йосифов, Орлин Горанов, Богдана Карадочева, Михаела Маринова, „Дийп Зоун“, „Виво Монтана“, Тони Стораро, фолклорен ансамбъл „Чинари“, артистите от Музикалния театър и други. Хумористичните скечове ще бъдат изпълнени от Георги Мамалев, дуета Димитър Иванов-Капитана и Бай Тъньо, Ники Станоев, „брат‘чедите“ на поколения българи – Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров и актьорите от Варненския куклен театър. Режисьор на продукцията е Мирослав Димитров.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg