Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

БНТ с нов шеф в началото на август

След продължително забавяне СЕМ обяви конкурс за генерален директор

Мандатът на Вяра Анкова като шеф на БНТ бе до август 2016-а, но тя е на поста вече близо година извънредно. - БНТ с нов шеф в началото на август

Мандатът на Вяра Анкова като шеф на БНТ бе до август 2016-а, но тя е на поста вече близо година извънредно.

Съветът за електронни медии ще избира нов генерален директор на БНТ през лятото. След 2 години забавяне, в които конкурс за поста така и не бе насрочен, от електронния регулатор обявиха процедурата за избор на шеф на обществената телевизия.

Подаването на документи ще тече един месец, до 30 юни. Допуснатите кандидати ще станат ясни на 18 юли, а на 27-и същия месец ще се разбере кои от тях са стигнали до изслушване. Събеседванията ще бъдат в два дни – 31 юли и 1 август, а изборът на генерален директор ще стане на 2 август.

БНТ със сигурност ще има нов шеф (освен ако конкурсът не завърши без победител). Вяра Анкова вече има два последователни мандата на поста, така че няма право да се кандидатира отново. Нейният втори мандат изтече още преди година – през август 2016-а, но процедура за избор на генерален директор така и не бе обявена до момента. По закон ръководителят остава начело на медията, докато не бъде избран нов.

Съвсем отскоро СЕМ има нов председател. На 9 май София Владимирова оглави регулатора, след като бе негов член първо от 2010 до 2013 г., а след това и от април 2016-а досега.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90