БНТ: Шпионски игри с Хидълстън и Лори

Обществената телевизия излъчва от тази вечер хитовия сериал „Нощният мениджър“

Шпионският трилълър бе излъчен от Би Би Си през пролетта на 2016 г. и веднага се превърна в сензация.  - БНТ: Шпионски игри с Хидълстън и Лори

Шпионският трилълър бе излъчен от Би Би Си през пролетта на 2016 г. и веднага се превърна в сензация.

След като стана ясно, че БНТ спира най-гледаното си предаване – „Стани богат“, се вижда и светлина в момента. Обществената телевизия връща тази вечер в ефира си минисериалът „Нощният управител“, излъчен премиерно във Великобритания през пролетта на 2016 г. и през април 2018-а за пръв път у нас. Сега пропусналите го ще могат да поправят грешката си.

„Нощният управител“ е по едноименния роман на Джон льо Каре, с участието на актьорите Том Хидълстън и Хю Лори. Действието в романа се развива в Латинска Америка през 60-те години на ХХ век, а във филма – през ХХІ век в Близкия изток, две години след Арабската пролет.

Бивш британски войник от Ирак, Джонатан Пайн (Хидълстън), понастоящем нощен управител на луксозния хотел „Нефертити“ в Кайро, е вербуван от Анджела Бър (Оливиа Коулман). Целта е той да бъде инфилтриран във вътрешния кръг на бизнесмена от черния пазар на оръжие Ричард Ропър (Лори), неговата приятелка Джед (Елизабет Дебицки) и сътрудника му Коркоран (Том Холандер).

Шпионският трилър бе излъчен от Би Би Си през пролетта на 2016 г. и веднага се превърна в сензация. През 2017 г. Коулман, Хидълстън и Хю Лори спечелиха по един „Златен глобус“ за играта си в адаптацията по Джон льо Каре. Драмата бе номинирана и за 12 награди „Еми“, от които спечели две.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Режисьор на продукцията е датчанката Сузане Биер – първата жена, спечелила „Златен глобус“, „Оскар“, „Еми“ и Европейска филмова награда – за режисура. Макар и да се говореше за продължение на сериала, предвид огромния зрителски интерес, към момента (все още) има единствено индикации за втори сезон, но без нищо конкретно.

„Нощният управител“ ще се излъчва по БНТ1 всеки делничен ден от 21,40 часа от днес, 13 август.