VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

БНТ: Шпионски игри с Хидълстън и Лори

Обществената телевизия излъчва от тази вечер хитовия сериал „Нощният мениджър“

Шпионският трилълър бе излъчен от Би Би Си през пролетта на 2016 г. и веднага се превърна в сензация.  - БНТ: Шпионски игри с Хидълстън и Лори

Шпионският трилълър бе излъчен от Би Би Си през пролетта на 2016 г. и веднага се превърна в сензация.

След като стана ясно, че БНТ спира най-гледаното си предаване – „Стани богат“, се вижда и светлина в момента. Обществената телевизия връща тази вечер в ефира си минисериалът „Нощният управител“, излъчен премиерно във Великобритания през пролетта на 2016 г. и през април 2018-а за пръв път у нас. Сега пропусналите го ще могат да поправят грешката си.

„Нощният управител“ е по едноименния роман на Джон льо Каре, с участието на актьорите Том Хидълстън и Хю Лори. Действието в романа се развива в Латинска Америка през 60-те години на ХХ век, а във филма – през ХХІ век в Близкия изток, две години след Арабската пролет.

Бивш британски войник от Ирак, Джонатан Пайн (Хидълстън), понастоящем нощен управител на луксозния хотел „Нефертити“ в Кайро, е вербуван от Анджела Бър (Оливиа Коулман). Целта е той да бъде инфилтриран във вътрешния кръг на бизнесмена от черния пазар на оръжие Ричард Ропър (Лори), неговата приятелка Джед (Елизабет Дебицки) и сътрудника му Коркоран (Том Холандер).

Шпионският трилър бе излъчен от Би Би Си през пролетта на 2016 г. и веднага се превърна в сензация. През 2017 г. Коулман, Хидълстън и Хю Лори спечелиха по един „Златен глобус“ за играта си в адаптацията по Джон льо Каре. Драмата бе номинирана и за 12 награди „Еми“, от които спечели две.

Америка за България

Режисьор на продукцията е датчанката Сузане Биер – първата жена, спечелила „Златен глобус“, „Оскар“, „Еми“ и Европейска филмова награда – за режисура. Макар и да се говореше за продължение на сериала, предвид огромния зрителски интерес, към момента (все още) има единствено индикации за втори сезон, но без нищо конкретно.

„Нощният управител“ ще се излъчва по БНТ1 всеки делничен ден от 21,40 часа от днес, 13 август.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg