Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

БНТ ще финансира четири нови сериала

Само един документален късометражен филм обяви в проектите си обществената телевизия

Актьорът Велислав Павлов в сцена от сериала на БНТ „Порталът“, реж. Илиян Джевелеков - БНТ ще финансира четири нови сериала

Актьорът Велислав Павлов в сцена от сериала на БНТ „Порталът“, реж. Илиян Джевелеков

Около 4,5 млн. лв. отпуска БНТ за филмопроизводство за периода 2022 – 2023 г., съобщиха днес от Студия „Екран“. Обществената телевизия ще продуцира няколко вида сериали: един ситком в 24 серии по 27 минути на обща стойност до 840 хил. лв.; 12-сериен филм (драма или криминален, подходящ за праймтайм) по 54 минути на епизод на обща стойност 1 332 000 лв.; два сериала по 6 епизода, по 54 минути, с бюджет по 754 800 лв. всеки.

Два игрални филма ще излязат с логото на БНТ. Единият е пълнометражен без зададена тема и жанр, дълъг 85 минути и с бюджет 280 хил. лв. Другият е късометражен игрален филм-дебют, също без жанр и тема, на стойност 72 хил. лв., с 27 минути дължина.

Само един документален филм, при това късометражен и дебютен, ще поръча обществената телевизия. Към него няма изисквания, ще струва до 26 400 лв. и ще бъде дълъг максимум 27 минути.

Не са уточнени финансовите параметри на копродукциите и предварителните откупки на права за излъчване. БНТ е готова да стане копродуцент на два проекта за пълнометражен игрален филм. В плановете за откупуване са един детски игрален филм, един пълнометражен игрален и един пълнометражен документален филм.

Срокът за подаване на документи за участие в конкурсните сесии е от 1 до 31 март 2022 г. Заседанията на Художествените съвети за игрално и документално кино ще бъдат проведени до края на април 2022 г. Класираните и одобрени филмови проекти трябва да влязат в производство до три месеца от датата на одобрението им с решение на Управителния съвет на БНТ.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах