БНТ ще излъчва само повторения на „История.bg”

Спират снимките на повечето рубрики, които канят гости в студио

Снимка: Стопкадър от „История.bg“ - БНТ ще излъчва само повторения на „История.bg”

Снимка: Стопкадър от „История.bg“

„История.bg” и почти всички предавания на БНТ, които посрещат гости в студио, спират заснемането на нова продукция до края на извънредното положение, съобщиха за „Площад Славейков“ източници от националната телевизия.

Вместо историческата дискусия (по неофициални данни най-гледаното предаване на БНТ извън новините), в понеделник вечер ще се излъчват повторения на стари епизоди, докато стане безопасно отново да се канят гости в студиото. Подобни са мерките, които ще застигнат и други публицистични и магазинни рубрики. БНТ2 също минава в съкратен режим на работа и ще разчита основно на повторения.

Националната телевизия няма да спре отразяването на новините, целта на новия режим е да се намали рискът от заразяване на служителите, репортерите и операторите, което може да стане само с оптимизиране на работата в извънредна ситуация, казаха от БНТ.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg