Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

БНТ спира „Стани богат“, най-гледаното си предаване

„Спортисимо“ вече няма да се излъчва, „Бързо, лесно, вкусно“ с намален бюджет

„Това беше само етап от живота на предаването и реакцията на зрителите на обществената телевизия показва, че интересът към него не е изчерпан, напротив, заедно с партньорите ни от „Sony“ ще търсим варианти за реализацията му другаде“, казва продуцентът на „Стани богат“ Никола Тупарев пред „Капитал“. Снимка: Стопкадър - БНТ спира „Стани богат“, най-гледаното си предаване

„Това беше само етап от живота на предаването и реакцията на зрителите на обществената телевизия показва, че интересът към него не е изчерпан, напротив, заедно с партньорите ни от „Sony“ ще търсим варианти за реализацията му другаде“, казва продуцентът на „Стани богат“ Никола Тупарев пред „Капитал“. Снимка: Стопкадър

Българската национална телевизия обяви, че сваля от ефир „Стани богат“, макар според неофициални източници това да е най-гледаното предаване в ефира на обществената медия. Спира и „Спортисимо“ – спортното предаване няма да има повече излъчвания. Но ще бъдат показани оставащите по договор и вече заснети броеве на „Стани богат“, става ясно от съобщение до медиите.

Промяна ще има и за „Бързо, лесно, вкусно“ – кулинарното шоу ще продължи да се излъчва „при намалена наполовина цена за реализация на 1 брой от предаването“.

Новият генерален директор се зарече да свали „Стани богат“ от ефир още при изслушването си за поста пред СЕМ. Според Кошлуков, телевизията има в ефира си неоправдано скъпи продукции. В отворено писмо до медиите от края на май тази година синдикатите от БНТ съобщиха, че ще посрещнат новия си директор с дългове от 35 млн. лв.

По данни на „Клуб Z“ един епизод от „Стани богат“ струва на медията 22 хил. лв. В средата на юни „Стани богат“ с водещ Михаил Билалов излезе в лятна почивка. Предаването ще се завърне през есента за останалите епизоди, без да се уточнява тяхната бройка. Според информация на „Капитал“, „Спортисимо“ е с дневен бюджет от около 5 хил. лв. Епизод на „Бързо, лесно, вкусно“ струва 11 400 лв., като 8256 лв. от тях се поемат от БНТ, съобщава „Сега“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg