Този текст е публикуван преди повече от 1 година

БНТ спира „Стани богат“, най-гледаното си предаване

„Спортисимо“ вече няма да се излъчва, „Бързо, лесно, вкусно“ с намален бюджет

„Това беше само етап от живота на предаването и реакцията на зрителите на обществената телевизия показва, че интересът към него не е изчерпан, напротив, заедно с партньорите ни от „Sony“ ще търсим варианти за реализацията му другаде“, казва продуцентът на „Стани богат“ Никола Тупарев пред „Капитал“. Снимка: Стопкадър - БНТ спира „Стани богат“, най-гледаното си предаване

„Това беше само етап от живота на предаването и реакцията на зрителите на обществената телевизия показва, че интересът към него не е изчерпан, напротив, заедно с партньорите ни от „Sony“ ще търсим варианти за реализацията му другаде“, казва продуцентът на „Стани богат“ Никола Тупарев пред „Капитал“. Снимка: Стопкадър

Българската национална телевизия обяви, че сваля от ефир „Стани богат“, макар според неофициални източници това да е най-гледаното предаване в ефира на обществената медия. Спира и „Спортисимо“ – спортното предаване няма да има повече излъчвания. Но ще бъдат показани оставащите по договор и вече заснети броеве на „Стани богат“, става ясно от съобщение до медиите.

Промяна ще има и за „Бързо, лесно, вкусно“ – кулинарното шоу ще продължи да се излъчва „при намалена наполовина цена за реализация на 1 брой от предаването“.

Новият генерален директор се зарече да свали „Стани богат“ от ефир още при изслушването си за поста пред СЕМ. Според Кошлуков, телевизията има в ефира си неоправдано скъпи продукции. В отворено писмо до медиите от края на май тази година синдикатите от БНТ съобщиха, че ще посрещнат новия си директор с дългове от 35 млн. лв.

По данни на „Клуб Z“ един епизод от „Стани богат“ струва на медията 22 хил. лв. В средата на юни „Стани богат“ с водещ Михаил Билалов излезе в лятна почивка. Предаването ще се завърне през есента за останалите епизоди, без да се уточнява тяхната бройка. Според информация на „Капитал“, „Спортисимо“ е с дневен бюджет от около 5 хил. лв. Епизод на „Бързо, лесно, вкусно“ струва 11 400 лв., като 8256 лв. от тях се поемат от БНТ, съобщава „Сега“.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3