Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Ставаме домакин на детската Евровизия

Заради Крисия, Хасан и Ибрахим

Крисия, Хасан и Ибрахим завоюваха второто място на детската Евровизия миналата година. - Ставаме домакин на детската Евровизия

Крисия, Хасан и Ибрахим завоюваха второто място на детската Евровизия миналата година.

Българската национална телевизия ще бъде домакин на детската Евровизия тази година. Италия, които победиха през ноември миналата година в Малта, явно са се отказали да организират състезанието. България е получила покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) да домакинства музикалния конкурс след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим. Българчетата спечелиха второто място.

„Това е уникален шанс за БНТ и за България – да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен“, коментира новината директорът на БНТ Вяра Анкова.

Тазгодишното издание ще бъде 13-ото в историята на детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 г. в Копенхаген. България е участвала четири пъти в състезанието – през 2007 г. с „Бон-Бон“, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg