Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

БНТ търси не просто песен, а стратегия за (победа на) „Евровизия“

Срокът за кандидатите е 20 декември

Португалецът Салвадор Собрал спечели „Евровизия“ тази година без специално шоу и ефекти, а просто с хубава песен, композирана от сестра му. Снимка: ЕПА/БГНЕС - БНТ търси не просто песен, а стратегия за (победа на) „Евровизия“

Португалецът Салвадор Собрал спечели „Евровизия“ тази година без специално шоу и ефекти, а просто с хубава песен, композирана от сестра му. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не просто хубава песен и добър изпълнител, а цялостно шоу и стратегия иска БНТ за предстоящото ни участие на „Евровизия 2018“. От държавната телевизия се обръщат към „музикалните специалисти“ чрез медиите, за да съобщят, че търсят „професионални екипи или продуцентски компании с цялостна концепция за представянето“. 63-о издание на конкурса ще се проведе на 8, 10 и 12 май в португалската столица Лисабон. В състезанието, което ще бъде под мотото „All Aboard!“ („Всички на борда“), ще се включат 42 държави.

БНТ очаква предложения, които включват „песен, изпълнител и стратегия за сценичното представяне на песента“. Телевизията иска и предварително изготвен бюджет участието на кандидата, които продуцентската компания зад него или екип е готова да поеме. Срокът за подаване на концепциите е 20 декември тази година.

„Отново ще търсим харизматичен артист, силна песен и ефектни сценични решения. Подаваме ръка на музикалните професионалисти и вярваме, че заедно допринасяме българските творци да имат своето достойно място в музикалната среда на Европа. Показателни за това са постиженията, които вече завоювахме – второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017 и четвъртата позиция на Поли Генова на Евровизия 2016“, коментира Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти” в БНТ.

Постъпилите предложения ще бъдат обсъдени от комисия с участие на представители на БНТ, както и чуждестранни експерти с опит в музикалния бранш и в „Евровизия“.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Вижте още: ЕВРОВИЗИЯ 2017: ЕТО ЗАЩО СПЕЧЕЛИ ПОРТУГАЛИЯ

Да си припомним песента-победител тази година, изпълнена от португалеца Салвадор Собрал:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах