Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

БНТ, ЮНЕСКО и Китин Муньос с проект за българското културно наследство

17 кратки видеа ще бъдат разпространени по всички канали на ЮНЕСКО

Калина, Китин и синът им Симеон-Хасан през 2008 г. Снимка: kingsimeon.bg - БНТ, ЮНЕСКО и Китин Муньос с проект за българското културно наследство

Калина, Китин и синът им Симеон-Хасан през 2008 г. Снимка: kingsimeon.bg

Китин Муньос – съпруг на княгиня Калина, дъщеря на Симеон Сакскобурготски – е част от проект, който БНТ и ЮНЕСКО планират за популяризиране на българското културно наследство по света, съобщиха от националната телевизия.

В 17 кратки видеоформи по сценарий и под режисурата на посланика на добра воля на ЮНЕСКО Китин Муньос ще бъдат разпространени по всички комуникационни канали на световната организация. Те ще бъдат на български, английски, френски, испански и арабски.

За този проект в началото на 2022 г. принцеса Калина разказва пред испанското списание „Ола!“ в интервю по повод 20-годишнината от сватбата ѝ с испанския мореплавател и бивш командос. Тя споменава, че за създаването на епизодите по проекта на ЮНЕСКО „Обединени за наследството“ е сътрудничил и българският полярен изследовател проф. Христо Пимпирев. Пред списание „Ола!“ Калина съобщава, че през тази година заедно с Муньос ще пътуват до Антарктида във връзка със сериала.

Кампанията „Обединени за наследството“ (#Unite4Heritage) е глобално движение, чиято основна цел е опазването и съхранението на културно-историческо наследство, което е под заплаха, особено в региони на конфликт или военни действия, се казва в сайта на ЮНЕСКО.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах