Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Боб Дилън не правел литература? А театър?

Спектакъл по музика и стихове на поета в „Олд Вик“

Актьорите Шийла Атим и Сам Райд репетират „Момиче от Севера“, ново заглавие на лондонската театрална сцена. Снимка: „Олд Вик“ - Боб Дилън не правел литература? А театър?

Актьорите Шийла Атим и Сам Райд репетират „Момиче от Севера“, ново заглавие на лондонската театрална сцена. Снимка: „Олд Вик“

Близо година, след като Боб Дилън получи Нобел за литература и твърде много народ все още недоумява защо, на лондонска театрална сцена ще дадат своя отговор. В „Олд Вик“ ще поставят спектакъл по музика и стихове на Боб Дилън. Представлението „Момиче от Севера“ (Girl From The Notrth Country), озаглавено по една от песните на Дилънпостановка и сценарий на режисьора Конър МакФерсън – вплита песни от творчеството на поета в сърцераздирателен спектакъл, пълен с надежда и душа, гласи анонсът на театъра.

Сюжетът ни праща в Дълът, Минесота, през 1934 г. Виждаме една общност, която живее на ръба, която се събира в местната къща за гости… Собственикът Ник дължи повече пари, отколкото може да плати. Жена му Елизабет е изгубила ума си, а дъщеря им Мариан носи дете, което никой не иска да признае. Когато един проповедник, продаващ библии, и един боксьор, който търси начин да се завърне на ринга, пристигат посред нощ, нещата започват да се развиват спираловидно – отвъд точката, от която няма връщане назад…

Музиката в „Момиче от Севера“ се изпълнява на живо на сцената. Премиерата е на 8 юли.

Вижте още: БОБ ДИЛЪН: И АЗ КАТО ШЕКСПИР НЕ СЪМ СЕ ПИТАЛ ЛИТЕРАТУРА ЛИ ПРАВЯ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90