Боб Дилън продуцира филм по роман на Джон Гришам

Джордж Клуни ще бъде режисьор на „Калико Джо“, история за единствения бейзболен играч, починал от удар на топка в главата

„Хора от всякакви сфери на живота ще намерят себе си в тази история“, казва в изявление Боб Дилън. На снимката - музикантът на концерт в испанския курорт Беникасим през 2012 г., ЕПА/БГНЕС - Боб Дилън продуцира филм по роман на Джон Гришам

„Хора от всякакви сфери на живота ще намерят себе си в тази история“, казва в изявление Боб Дилън. На снимката - музикантът на концерт в испанския курорт Беникасим през 2012 г., ЕПА/БГНЕС

Какво чете нобеловият лауреат по литература Боб Дилън? Джон Гришам, защото е решил да вложи пари в екранизация на романа на писателя „Калико Джо“. Легендарният музикант е продуцент на филма заедно с актьора Грант Хеслов, а режисьор ще бъде Джордж Клуни.

Това е първият роман на Гришам на бейзболна тематика. Излиза през 2012 г., не е превеждан у нас. Описван е като „вълнуваща история за бащи и синове, прошка и изкупление, развиваща се в света на Висшата бейзболна лига“.  Писателят е споменавал неведнъж, че негова мечта като тийнейджър е била да влезе в света на професионалния бейзбол.

Сюжетът на „Калико Джо“ разказва за зле хвърлена топка по време на игра, която оставя отпечатък върху животите на питчъра, сина му, батъра и на основния персонаж. Историята е вдъхновена от истинския случай на Рей Чапман, единственият професионален бейзболен играч, който умира вследствие на удар от бейзболна топка в главата.

„Джордж и Грант виждат в този роман онова, което и аз виждам в нея: силна история, която ще резонира както сред млада, така и сред по-зряла публика – коментира в изявление Боб Дилън. – Хора от всякакви сфери на живота ще успеят да намерят себе си в нея.“

joystation.bg

„Джон е написал красива история, а възможността да работим заедно с Боб, за да я пренесем на екран, е просто фантастична“, се казва в кратко общо изявление от Клуни и Хеслов.

Все още няма детайли за графика на продукцията, нито поставена премиерна дата.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах