Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бочели: Не се страхувайте от вирус, който ще отмине

Тенорът ще пее навръх Великден в празната Миланска катедрала

Чрез своята фондация Андреа Бочели събира средства за предпазни средства за италианските медици и за борба с коронавируса. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Бочели: Не се страхувайте от вирус, който ще отмине

Чрез своята фондация Андреа Бочели събира средства за предпазни средства за италианските медици и за борба с коронавируса. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дни преди Великден, когато ще пее в празната катедрала в Милано, италианският тенор Андреа Бочели призовава хората „да не се страхуват“ от вируса.

Вижте още: АНДРЕА БОЧЕЛИ ЩЕ ПЕЕ НА ВЕЛИКДЕН В МИЛАНСКАТА КАТЕДРАЛА

Пред „Гардиън“ 61-годишният певец заявява, че не се чувства квалифициран да дава съвети на съгражданите си, но би споделил как той самият се справя с карантината.

В моменти като тези, когато сме принудени да останем по домовете си, трябва да се възползваме от възможността да направим някои неща, които често искаме, но не ни остава време – казва той. – Например да говорим с децата си и да дадем всичко от себе си, за да създадем семейна хармония, която понякога липсва, защото липса диалог. Четете, слушайте музика, опитайте се да държите активни ума и тялото си – и последно, но не на последно място: не се страхувайте от вирус, който ще отмине, така както не се страхувате, когато застанете зад волана на колата си, знаейки колко много жертви на пътя има годишно.

Миланската катедрала, също като много други италиански християнски храмове, ще остане затворена за миряните покрай великденските празници, но ще отвори вратите си специално за Бочели в неделя, навръх Възкресение Христово за католиците. Оперният певец ще бъде съвместно с органиста Емануеле Вианели. Изпълнението им ще започне в 19 ч. местно време, ще прозвучат „Аве Мария“ и „Света Богородица“ на Пиетро Маскани.

Чрез своята фондация Бочели събира средства за предпазни средства за медиците и за борба с коронавируса, който в Италия е отнел живота на 17 127 души досега.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС